ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 04 Ιουν 2023 17:01
* ΩΡΑΙΑ γεύση άφησε το Φεστιβάλ Οίνου στον Μύλο. Κι όχι μόνο με τα τερψιλαρύγγια, καθώς με το εξαιρετικό κουαρτέτο ευχαριστήθηκαν και το αυτί και το μάτι, ήχοι θεσπέσιοι και εμφάνιση εντυπωσιακή με ροζ, πράσινες και γαλάζιες αμφιέσεις. Ζ. * ΩΡΑΙΑ γεύση άφησε το Φεστιβάλ Οίνου στον Μύλο. Κι όχι μόνο με τα τερψιλαρύγγια, καθώς με το εξαιρετικό κουαρτέτο ευχαριστήθηκαν και το αυτί και το μάτι, ήχοι θεσπέσιοι και εμφάνιση εντυπωσιακή με ροζ, πράσινες και γαλάζιες αμφιέσεις. Ζ.

Σαββατιανή Δευτέρα


* ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ Σαββατοκύριακου: Έκανα τέτοια γούβα στον καναπέ που αμφιβάλλω αν θα επανέλθει στα κανονικά του μέχρι το επόμενο. (Το πνεύμα του Σ/Κ θέμα στο τραπέζι των νεαρών Λαρισαίων).
***
* - ΜΑΜΑ, πότε θα ξυπνήσει ο μπαμπάς;
- Είναι Κυριακή παιδάκι μου, άστον να ξεκουραστεί.
- Εντάξει, τότε να με πας εσύ παιδική χαρά.
- Άντε πήγαινε ξύπνα τον, κοντεύει 11 η ώρα πες του.
***
* - ΠΟΣΟ ωραία θα ήταν η Κυριακή, αν αύριο αντί για Δευτέρα ξημέρωνε Σάββατο... (Να, σαν ετούτη, που ξημερώνει Σαββατιανή Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος).
Ζ.

Της εποχής
* ΣΤΟΝ ρυθμό της εποχής και των καιρών οι νεαρές Λαρισαίες.
- Μαζεύω τα χειμωνιάτικα κι έβαλα σ’ ένα μπουφάν 10 ευρώ να τα βρω τον Οκτώβριο που θα τα ξανακατεβάσω και να χαρώ.
***
* - ΡΟΧΑΛΙΖΩ;
- Απ’ την αλλεργία θά ‘ναι....
- Βουλωμένη μύτη διαβάζεις.
***
* - ΠΗΡΑ χρώμα.
- Είσαι παραλία κιόλας;
- Βάφω το σαλόνι.
Ζ.

Το απαγορευμένο
* ΚΟΝΤΡΑ σε δίαιτες, σε ιατρικές προτροπές και ευρωπαϊκούς απαγορευτικούς κανόνες, η 1η Γιορτή Κοκορετσιού στη Σπερχειάδα, εδώ δίπλα στη Φθιώτιδα, από τον Σύλλογο Γυναικών της περιοχής, το παραπάνω Σάββατο στις 17 Ιουνίου, με ορχήστρα και λαϊκό γλέντι και με δωρεάν κοκορέτσι για όλους. Οι σούβλες του λέει στο 1.30 μήκος.
Ζ.

Εν αναμονή...
* ΚΑΙ ενώ έχουν περάσει 2 εβδομάδες από την ώρα που έκλεισαν οι κάλπες της 21ης Μαΐου και ξεκίνησε η μετάδοση των αποτελεσμάτων, τόσο στη σελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών όσο και στη σελίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας (που λαμβάνει από την πρώτη τα αποτελέσματα), οι ψήφοι των υποψηφίων παραμένουν ελλιπείς, με την ενσωμάτωση να έχει κολλήσει στο 93,47%, δείχνοντας 501 από τα 536 εκλογικά τμήματα της Π.Ε. Λάρισας. Αντιθέτως, τα αποτελέσματα της ενσωμάτωσης υπέρ κομμάτων είναι στο 100%. Μήπως ήρθε η ώρα να τα ενσωματώσουν τους σταυρούς προτίμησης και των υπόλοιπων τμημάτων, ώστε να γνωρίζει ο κόσμος την τελική σταυροδοσία του κάθε υποψηφίου, καθώς οδεύουμε προς τις δεύτερες εκλογές της 25ης Ιουνίου;
Γ.Γ.

Έκαναν ρεκόρ;
* - ΕΚΑΝΑΝ αξονική σε μούμια...
Διάβαζε ο Λαρισαίος την επιστημονική είδηση. Λιγάκι αφηρημένος ο διπλανός του, κουνούσε το κεφάλι.
- Φαντάσου από πότε είχε κλείσει ραντεβού...
Ζ.

Ασ’ την κάτω
* - ΠΡΙΝ λίγο σε πιτσαρία, διηγούνταν ο Λαρισαίος. Άστεγος ζητάει από τον σερβιτόρο αν μπορεί να πάρει τα δύο κομμάτια πίτσα που έμειναν σε τραπέζι που μόλις είχε αδειάσει. Ο σερβιτόρος ρωτάει μέσα.
- Άσ’ την κάτω.
Του παίρνει το πιάτο από το χέρι.
- Θα σου δώσουμε μια ολόκληρη, μην τρως τα αποφάγια. (Μικρές και μεγάλες μάχες καθημερινά για ανθρωπιά και αλληλεγγύη).
Ζ.

Μόνο 5 ευρώ...
* ΤΟ φιλοσοφούσαν χθες στον καφέ οι συνταξιούχες Λαρισαίες.
- Όταν ήμουν νέα ήμουν φτωχή. Με σκληρή δουλειά και με τα χρόνια έπαψα να είμαι νέα.
***
* - ΚΡΙΜΑ που δεν είμαι πλούσια, πάντως. Τα ξοδεύω πολύ ωραία τα λεφτά.
***
* - ΑΥΤΟ το «Μόνο 5 ευρώ κάνει καλέ, θα το πάρω», θα πρέπει να μου έχει κοστίσει 10.000 ευρώ ως τώρα.
Ζ.

Διαδοχή
* ΣΤΗ Λακωνία η ΝΔ θριάμβευσε με 50% και λίγο ήταν για την περιοχή. Το ΠΑΣΟΚ δεύτερο με 15%, ενάμιση πόντο πάνω απ’ τον ΣΥΡΙΖΑ, πήρε εκείνο τη μία έδρα της αντιπολίτευσης στην τριεδρική περιφέρεια. Εκλέχθηκε η νεαρή δικηγόρος Νάγια Γρηγοράκου, με υπερτριπλάσιους σταυρούς από τον δεύτερο στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ, πρώτη φορά υποψήφια βουλευτής η Παναγιώτα, κόρη του Μανιάτη γιατρού Λεωνίδα Γρηγοράκου, κατέλαβε τη θέση που είχε ο πατέρας της στα έδρανα της Βουλής.
***
* Ο Λεων. Γρηγοράκος είχε επισκεφθεί προ μηνών τη Λάρισα και ως παλιό γνωστό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ ήταν ομιλητής στην εκδήλωση, όπου ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του ο Άκης Νασιώκας. Ο νεαρός δικηγόρος Παναγιώτης, πρώτη φορά υποψήφιος βουλευτής, γιος του Αργιθεάτη γιατρού Έκτορα Νασιώκα, που, όμως, δεν κατάφερε να καταλάβει τη θέση που είχε ο πατέρας του στα έδρανα της Βουλής, ο Λαρισαίος κατετάγη πέμπτος σε σταυρούς, προηγηθείς μόνο των ανίσχυρων υποψηφίων του κόμματος.
Ζ.

Διαδοχή (ΙΙ)
* ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ η οικογενειοκρατία στην πολιτική ευδοκιμεί λίγο πολύ σε όλα τα κόμματα, όχι όμως σε όλες τις περιοχές και μάλλον το κλίμα της Λάρισας δεν ενδείκνυται. Οι παλιότεροι θυμούνται κι άλλες προσπάθειες κληροδότησης βουλευτικής έδρας στο παρελθόν: Μαμμωνάς, Παπαδημόπουλος, Ευστρατιάδης... Αλλά και Φλώρος, για λίγο όμως, με προσωρινή επιτυχία. (Η μόνη που πέτυχε ήταν η περίπτωση Λαμπρούλη, ο γιος του αείμνηστου δημάρχου, βουλευτής του ΚΚΕ, όμως εκεί υπάρχει η προστασία του κομματικού θερμοκηπίου).
***
* ΚΙ όπως λένε και τα λεξικά, ο νεποτισμός ή οικογενειοκρατία είναι το φαινόμενο της διαδοχής ή προβαδίσματος ορισμένων ατόμων για την κάλυψη θέσεων, πολλές φορές σημαντικών ή και κρίσιμων, με αποφασιστικό κριτήριο τη βιολογική, τη συγγενική ή τη στενά φιλική σχέση που έχουν με άλλους. Ο όρος νεποτισμός προέρχεται από τη λατινική λέξη nepos, που σημαίνει «ανεψιός», και πηγάζει από την τακτική των καθολικών παπών και επισκόπων να αναθέτουν σημαντικές θέσεις στα ανίψια τους. (Αν και είναι γνωστά αυτά στη χώρα που κυβερνούν εναλλάξ Καραμανλήδες, Παπανδρέου και Μητσοτάκηδες).
Ζ.

Πάρε το μηδέν
* ΤΟ γνωστό «Πάρε το μηδέν», που έλεγαν οι παλιοί ως αστείο με αναφορά στα πολύ παλιά τηλέφωνα όταν δεν άκουγαν καλά, είχε βάση. Σχεδόν εβδομηντάχρονο το δημοσίευμα, του 1956 για τον τότε ΟΤΕ, που εντόπισε ο αρχειοφύλαξ Ε.Ρ.
Εκ του Τηλεπικοινωνιακού Κέντρου Λαρίσης ανακοινώθησαν τα κάτωθι:
Οι συνδρομηταί τηλεφώνων δέον όπως διά πάσαν βλάβην του τηλεφώνου των αναγγέλουν τούτο εις τον αριθμόν 0, περιγράφοντες αυτήν επακριβώς κατά το δυνατόν.
Δια πληροφορίας διά τους συνδρομητάς οίτινες δεν περιλαμβάνονται εις τον εν κυκλοφορία κατάλογον δέον οι συνδρομηταί να τηλεφωνούν εις τον αριθμόν 0. Το τηλεφώνημα δεν χρεώνεται.
Από το 311 δύνανται οι συνδρομηταί να πληροφορούνται διά συνδρομητάς, οι οποίοι είναι καταχωρημένοι εις τον κατάλογον. Το τηλεφώνημα προς το 311 χρεώνεται. Αι ανωτέρω υπηρεσίαι λειτουργούν αφ’ ώρας 8.30-13 και 16.30-19.
Ζ.

Άπιαστοι
* ΣΕ αδιέξοδα υποτίθεται οι νεαροί Λαρισαίοι, μα πώς τα κατάφερναν...
- Μια γυναίκα ερωτεύτηκα κι εγώ και δεν με θέλει η οικογένειά της.
- Ο πατέρας της κι η μάνα της;
- Ο άντρας της και τα παιδιά της.
***
* - ΠΑΤΕΡ, απάτησα τη γυναίκα μου με μια κούκλα πιτσιρίκα.
- Θέλεις να εξομολογηθείς τέκνον μου;
- Όχι παπά μου, απ’ τη χαρά μου το λέω σε όλους.
***
* - ΜΩΡΟ μου, σου τηλεφωνώ γιατί μόλις έφυγαν οι γονείς μου απ’ το σπίτι.
- Μη στενοχωριέσαι κοριτσάκι μου, θα γυρίσουν πάλι.
Ζ.

Δεν άλλαξε
* - ΣΗΜΕΡΑ γιορτάζω 8 μήνες χωρίς να αγγίξω ψωμί, ζυμαρικά, πατάτες τηγανητές, σουβλάκια, πιτόγυρα, μπιφτέκια, κεφτέδες, κρουασάν, τυρόπιτες, κρέπες, κέικ, μπισκότα.
Πανηγυρίζει ο Λαρισαίος και δικαιολογημένα με τόσα που έχει τραβήξει.
- Η εξέλιξη είναι φανταστική, έχω χάσει βάρος και η νοοτροπία μου είναι ολιστική και πολύ πιο θετική. Η πίτσα είναι μια μακρινή ανάμνηση, μιας και την αντικατέστησα με λαχανικά. Χθες βράδυ για δείπνο έφαγα μια μπάρα δημητριακών με ζεόλιθο και ήπια ένα ποτήρι πράσινο τσάι με αγιουβέρδα. Θα συνεχίσω να διατηρώ αυτόν τον τρόπο ζωής και να κάνω ακόμα περισσότερα, γιατί νοιάζομαι τόσο πολύ για το περιβάλλον και για την υγεία μου. Τα αποτελέσματα είναι φανταστικά και με κάνουν να συνεχίζω με θετική ενέργεια. Χωρίς αλκοόλ, με υγιεινή διατροφή και οπωσδήποτε τρεις ώρες τρέξιμο κάθε μέρα...
***
* ΚΑΙ στο τέλος αποκαλύπτεται.
- Δεν ξέρω ποιος επικίvδυvoς διαταραγμένος έχει κάνει αυτήν την ανάρτηση, αλλά έλεγε να κάνω αντιγραφή και επικόλληση γιατί θα μου κάνει καλό. (Από μόνο του).
Ζ.

Διαρροές
* ΠΟΣΟΙ μπαίνουν και πόσοι αποφοιτούν απ’ τα καημένα τα ελληνικά Πανεπιστήμια; Πόσοι απογοητεύονται κατόπιν από την επιλογή Σχολής στις Εισαγωγικές, άλλοι από το σύστημα και την προοπτική των σπουδών γενικότερα, ή εμποδίζονται από τις δυσκολίες της ζωής, ή δεν τα καταφέρνουν στα μαθήματα, ή τεμπελιάζουν και τρώνε τα λεφτά των γονιών, τώρα πια δεν είναι πλέον μόνο του μπαμπά τα λεφτά, ή..., ή...
***
* - ΠΕΡΙΠΟΥ οι μισοί λέει παίρνουν πτυχίο από όσους πανηγυρίζουν μαζί με τις οικογένειές τους στις Πανελλήνιες. Μεγάλος ο αριθμός των απωλειών...
- Και φταίει γι’ αυτό, άραγε, το χάλι των Πανεπιστημίων; Που το διορθώνει υποτίθεται η Κυβέρνηση των αρίστων, του Χάρβαρντ και της Σορβόννης...
- Ξέρει κανείς τι γίνεται αντιστοίχως στις Στρατιωτικές Σχολές; Στην Ευελπίδων, την Ικάρων και λοιπές; Εκεί όπου τα πράγματα είναι τακτοποιημένα, που υπάρχει οργάνωση και πειθαρχία;
- Ανώτατος αξιωματικός, απόστρατος πια, έλεγε τις προάλλες σε παρέα Λαρισαίων ότι από τους 120 που είχαν εισαχθεί στην τάξη του τότε, βγήκαν τελικά απ’ τη Σχολή οι 58.
Ζ.

Μαναχά
* «ΨΗΦΙΣΤΕ μας, γιατί αν δεν προκύψει αυτοδυναμία θα πάμε σε τρίτες εκλογές». Το είπαν κιόλας από τη ΝΔ κι έτσι το σχολίαζαν οι Λαρισαίοι.
- Και σε τέταρτες, γιατί όχι; Δεν είναι άκρως εκβιαστικό αυτό;
- Ας αλλάξουν και λαό δηλαδή, άμα δεν συμμορφώνεται.
- Αυτοδυναμία εν Ελλάδα, γνωστό σε όλους, η ενός ανδρός αρχή, ένας μονάχος του ο κουμανταδόρος, ο σοφός...
***
* ΣΤΗΝ ίδια παρέα βρέθηκε, όμως, και η λύση στα προβλήματα που δημιουργούνται με τις αλλεπάλληλες εκλογές.
- Γιατί φασαρία με εκλογές και αναστάτωση; Ας συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά η χώρα κι ας γίνουν εκλογές μόνο στη Λάρισα...
- Στη Λάρισα μαναχά, κατά το τοπικώς λεγόμενο...
- Αφού το αποτέλεσμα στον νομό θα είναι ίδιο με το πανελλαδικό, θα κατανεμηθούν αναλόγως οι βουλευτικές έδρες σε όλες τις υπόλοιπες Περιφέρειες.
Ζ.

Περί ορόφων
* ΗΘΕΛΕ ένας να ανοίξει οίκο ανοχής στο Παρίσι.
Στον 1ο όροφο έβαλε μοντέλα, στον 2ο έβαλε νοικοκυρές και στον 3ο καθηγήτριες.
Πρώτη βδομάδα λειτουργίας τα μοντέλα έβγαλαν 1.000 ευρώ, οι νοικοκυρές 1.000 ευρώ και οι καθηγήτριες 3.000 ευρώ.
Τη δεύτερη βδομάδα τα μοντέλα έβγαλαν 1.500 ευρώ, οι νοικοκυρές 1.000 ευρώ και οι καθηγήτριες 3.000 ευρώ.
***
* ΤΟ αφεντικό παραξενεύτηκε.
Πιάνει και ρωτά έναν συχνό πελάτη.
- Γιατί προτιμάς τις καθηγήτριες;
- Ε, την πρώτη μέρα πήγα στα μοντέλα. Όλο «Μη το ένα, μη το άλλο, μη θα μου σπάσει κανένα νύχι, μη θα χαλάσει το σώμα μου». Την άλλη μέρα πήγα στις νοικοκυρές. Αυτές ήταν συνέχεια «Όχι στο κρεβάτι, μόλις το έστρωσα. Όχι στον καναπέ, είναι καινούργιος. Μην πατάς εδώ, μη θα χαλάσεις εκείνο». Ενώ οι καθηγήτριες μόλις τελειώσεις σε ρωτάνε: «Το καταλάβατε ή να το ξανακάνουμε για να το εμπεδώσετε;».
Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass