Με δυο πρωτιές

Δημοσίευση: 09 Ιουλ 2013 3:20 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 10:28
* ΔΥΟ «πρωτιές» έχει ο Λαρισαίος Ανδρέας Παπαμιμίκος που από την Κυριακή είναι ο καινούργιος γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας.
Είναι ο νεαρότερος σε ηλικία γραμματέας, λίγο πάνω από 33, από... καταβολής Νέας Δημοκρατίας και ο πρώτος που με το που τελειώνει η θητεία του ως προέδρου της ΟΝΝΕΔ αναλαμβάνει απευθείας γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας. Δηλαδή επικεφαλής του κόμματος.
Διότι ας πούμε και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης είχε διατελέσει πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ και έγινε και γραμματέας του κόμματος αλλά μεταξύ της πρώτης ιδιότητας και της δεύτερης παρεμβλήθηκαν 10ετίες.
* * *
* ΕΠΙΣΗΣ ο Ανδρέας κάνει και μία δυναμική εκκίνηση, τόσο γιατί προτάθηκε ανοιχτά από τον Αντώνη Σαμαρά όσο και γιατί η νέα Πολίτικη Επιτροπή στη συντριπτική σύνθεση της αναδεικνύει ακριβώς την κυριαρχία του προέδρου στο κόμμα.
Και όπως αναμενόταν, τελικά κάλπη δεν στήθηκε-προφανώς θεωρήθηκε περιττή λόγω του ότι ο υποψήφιος ήταν ένας-και υπήρξε ανάδειξη του νέου γραμματέα απευθείας.
* ** *
* ΤΩΡΑ βεβαίως, μπορεί η ανανέωση στο κόμμα να έγινε πράξη και με το ικανό ποσοστό νέων ανθρώπων αλλά και καινούργιων προσώπων που συμμετέχουν στην Πολίτικη Επιτροπή και βεβαίως με την ανάληψη της θέσης τους γραμματέα από ένα νεαρό στέλεχος αλλά... Αλλά από δω και πέρα αρχίζουν τα... δύσκολα. Στην διατήρηση των εσωκομματικών ισορροπιών, στον «χειρισμό» των παλαιοτέρων στελεχών αλλά και της κατεστημένης αντίληψης που υπάρχει σε πολλά θέματα στη ΝΔ, στην ανάληψη πρωτοβουλιών που ακριβώς θα υπογραμμίσουν στην πράξη τον νέο αέρα που πνέει αλλά και στη σχέση κόμματος και Κυβέρνησης.
Και ο Α. Παπαμιμίκος νέος μεν, αλλά όχι καινούργιος στο εσωκομματικό γίγνεσθαι και προσγειωμένος ο ίδιος, φαίνεται ότι έχει συνείδηση των ζητημάτων αυτών γι΄ αυτό και υποδέχθηκε την εκλογή του με... χαμηλούς τόνους αντίδρασης και μετρημένες κουβέντες. Και ήδη από χθες «ανασκουμπώθηκε» και έπιασε δουλειά.
Μ.Η.Α.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass