Συγκρίσεις

Δημοσίευση: 13 Ιουλ 2013 20:53 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 10:34
* ΑΣ δούμε, κάνοντας και τις σχετικές συγκρίσεις, για τον «θησαυρό» των παραλίων του ν. Λάρισας, όπου μπορεί να κολυμπήσει κανείς, χωρίς καν να πληρώσει ξαπλώστρα και καφέ. Το παράδειγμα για σύγκριση, είναι βέβαια ακραίο, αφού πρόκειται για τη Μύκονο και το αντλούμε από ρεπορτάζ στο «Πρώτο Θέμα», αξίζει όμως, για τον εντυπωσιασμό, που προκαλεί. Τι λέει λοιπόν:
«Για παράδειγμα, στο περιβόητο «Nammos» στην παραλία της Ψαρούς και στο «Solymar» στο Καλό Λιβάδι, το σετ ομπρέλα με δύο ξαπλώστρες μαζί με την κατανάλωση δύο καφέδων, θα κοστίσει στον λουόμενο 40 ευρώ, στα καλά εστιατόρια το κόστος ανά άτομο κυμαίνεται από 70 έως 100 ευρώ, ενώ στα μπαρ και τα κλαμπ η τιμή του ποτού δεν πέφτει κάτω από τα 10 ευρώ. Η απουσία των Ελλήνων, ωστόσο, διόλου φαίνεται να έχει προβληματίσει τους Μυκονιάτες, καθώς αυτή ισοσκελίζεται από την ηχηρή παρουσία των ξένων...».
* * *
* «ΟΙ ντόπιοι, βέβαια, συνεχίζουν να υποστηρίζουν ότι η Μύκονος δεν είναι τόσο ακριβή όσο την παρουσιάζουν, ότι απευθύνεται σε τουρίστες όλων των βαλαντίων και πως οι Έλληνες την έκοψαν από τις επιλογές τους, μάλλον για ψυχολογικούς λόγους. Στο εστιατόριο του Super Paradise τρως σουβλάκι-καλαμάκι με 1,5 ευρώ. Βέβαια, υπάρχει και η σαμπάνια των 100 ευρώ. Το σετ ξαπλώστρα - ομπρέλα κοστίζει 12 ευρώ, όμως υπάρχουν και ειδικά πριβέ τραπέζια με προσωπική σερβιτόρα και σεκιούριτι, που προσφέρονται με ελάχιστη κατανάλωση 1000 ευρώ. Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι αυτός που τρώει το σουβλάκι του 1,5 ευρώ μπορεί να διασκεδάσει μαζί με αυτόν, που ανοίγει σαμπάνιες των 1000 ευρώ.
* * *
* ΟΣΟΝ αφορά στη διαμονή, ενδεικτικά τον Ιούλιο προσφέρονται ενοικιαζόμενα δωμάτια από 45 ευρώ, ενώ υπάρχουν εστιατόρια όπως η «Μαρία» και το «Μαγειριό» στα οποία μπορείς να φας ικανοποιητικά με 10-15 ευρώ το άτομο», λένε χαρακτηριστικά. Παραμένει εντυπωσιακό το γεγονός ότι παρά την ακρίβεια, εν μέσω της λαίλαπας της οικονομικής κρίσης, η τοπική οικονομία αντιμετώπισε τις λιγότερες απώλειες σε σχέση με άλλες περιοχές της Ελλάδας.
* * *
* ΑΝ και οι έμποροι εξακολουθούν να γκρινιάζουν για μείωση των αγορών, στην πραγματικότητα μάλλον είναι «κακομαθημένοι», αφού οι απώλειες των εσόδων τους είναι μηδαμινές, συγκριτικά με την κατάσταση που επικρατεί σε άλλα τουριστικά σημεία της χώρας. «Εδώ ο έμπορος μπορεί να διαμαρτύρεται, γιατί πέρσι ή πρόπερσι έβγαζε 1000 ευρώ καθαρό κέρδος την ημέρα, ενώ φέτος βγάζει 800 ευρώ», λέει στο «ΘΕΜΑ» ένας παράγοντας του νησιού...».
* * *
* Η Μύκονος είναι μια σχεδόν ξεχωριστή περίπτωση, από όλα τα ελληνικά νησιά. Είναι «μπραντ νέιμ» στη γλώσσα του «μάρκετινγκ». Μπορεί να πουληθεί, που λέει ο λόγος, ακόμα και η άμμος της σε μπουκαλάκια, ως αναμνηστικό! Αλλά είπαμε, τα παράλια του ν. Λάρισας είναι απέραντα, έχουν χώρο για όλους, βρίσκεις πάντα να αφήσεις το αυτοκίνητο και μπορείς να κολυμπήσεις παντού σχεδόν, δωρεάν, αν δεν θέλεις να πας σε οργανωμένη παραλία. Αυτό φαίνεται έντονα φέτος, τα Σαββατοκύριακα. Το καλοκαίρι είναι ακόμα μακρύ και η θάλασσα του Αιγαίου είναι ίδια παντού, όπως και οι ανατολές και τα ηλιοβασιλέματα...
Ε. Ρ.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass