Δεν θα... έσωνε

Δημοσίευση: 20 Ιουλ 2013 2:30 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 10:41
* ΗΛΕ είδε και απήλθε ο γλυκός αυτός άνθρωπος, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Για το «ενίκησε» δεν γεννάται θέμα. Διότι έχει νικήσει εδώ και καιρό για λογαριασμό της Γερμανίας, οπότε είναι δεδομένο.
Ο οποίος, δήλωσε σε συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ ότι κατά καιρούς δηλώσεις του έχουν παρερμηνευτεί από ελληνικά μέσα ενημέρωσης και ότι ο ίδιος δεν έχει πει ποτέ κακιά κουβέντα ούτε για την Ελλάδα ούτε για τους Έλληνες. Τόση... παρερμηνεία επί τόσα χρόνια στη σειρά, θα πρέπει να γραφτεί στο βιβλίο Γκίνες!
Τέλος πάντων, επειδή είμαστε από τη φύση μας... ευγενικοί άνθρωποι, ας το αντιπαρέλθουμε και αυτό μαζί με τόσα άλλα και ας πάμε στο «ψητό».
Το οποίο «ψητό» είναι ότι δεν έχει ούτε κούρεμα ούτε αποζημιώσεις λόγω κατοχής ούτε κατοχικό δάνειο.
Όσο για του «κούρεμα» το περιμέναμε. Και από πριν μας το είχαν ξεκόψει και οι επερχόμενες γερμανικές εκλογές δεν επιτρέπουν τέτοιου είδους δηλώσεις.
Μήπως τα άλλα δεν τα περιμέναμε; Φυσικά ναι. Διότι και αυτά μας τα έχουν ξεκόψει με αλλεπάλληλες δηλώσεις. Μόνο το ηθικό βάρος τους θέματος αναγνώρισε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, όχι το πρακτικό.
Και παρότι πράγματι το ηθικό βάρος των όσων προκάλεσε η Γερμανία στην Ελλάδα, στην Ευρώπη και στον κόσμο εντέλει είναι πράγματι τεράστιο και μη παραγραφόμενο από το διάβα των ετών, ωστόσο... Ωστόσο εν προκειμένω η αναγνώρισή του ως της μόνης ευθύνης που φέρει η Γερμανία έναντι της Ελλάδας, μια που για τη χώρα μας μιλάμε, δεν μπορεί παρά να μας οδηγεί στο να σκεφτούμε ότι η επίκλησή του γίνεται εκ του πονηρού.
Από την άλλη πάλι, αν η Γερμανία πλήρωνε όσα χρωστάει και αποκαθιστούσε ότι χάλασε στον πόλεμο μάλλον στις χώρες που εγείρουν ανάλογες διεκδικήσεις δεν θα... έσωνε, για να του πούμε σε απλά ελληνικά.
Μ.Η.Α.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass