Συμφυρμοί και ακροβασίες

Δημοσίευση: 31 Αυγ 2013 21:11 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 11:19
* ΩΣΤΟΣΟ προκάλεσε και άλλη αντίδραση με όσα έγραψε στην εφημερίδα ο Βαγγέλης Κολώνας για την «κακή πολιτική επιθεώρηση» που στήθηκε γύρω από το Αρχαίο Θέατρο, από τους αντιπάλους της δημοτικής αρχής. Επικαλούμενη τη θεωρία του, «ο δημότης είναι ο αληθινός κριτής», η Λαρισαία αρχαιολόγος Ι. Μ. επισημαίνει: «Σε ένα σωστό δημοκρατικό διάλογο πρέπει να υπάρχει ελεύθερη ανταλλαγή αντίθετων απόψεων που στηρίζονται σε σοβαρά και βάσιμα επιχειρήματα και όχι σε παραπλανητικές και εσφαλμένες πληροφορίες . Όσο μεγάλη και θεμιτή και αν είναι η επιθυμία όλων μας για την ανάδειξη και την αξιοποίηση του αρχαίου θεάτρου της Λάρισας, δεν πρέπει να διαστρεβλώνεται και να διαστρέφεται η επιστημονική αλήθεια: Η κατασκευή του Α’ Αρχαίου Θεάτρου της Λάρισας τοποθετείται χρονολογικά στο α’ μισό του 3ου π. Χ. αι., άρα ιστορικά πρόσωπα όπως ο σοφιστής Γοργίας ο Λεοντίνος, ο ιατρός Ιπποκράτης ο Κώος και η περίφημη Κορίνθια εταίρα Λαϊδα, που έζησαν τον 5ο π. Χ. αι., αποκλείεται να έχουν καθίσει στα εδώλια των κερκίδων του θεάτρου της Λάρισας, όπως ο κ. Κολώνας ισχυρίζεται. Το ίδιο ισχύει και για τον Φίλιππο Β’ της Μακεδονίας (382- 336 π. Χ.) και τον Μέγα Αλέξανδρο (356- 323 π. Χ.).
Όλα τα παραπάνω συνιστούν απαράδεκτους ιστορικούς συμφυρμούς και αδόκιμες επιστημονικές ακροβασίες και καλό είναι να αποφεύγονται, διότι
συμβάλλουν μάλλον στην αποδόμηση της προσπάθειας για την πλήρη αποκατάσταση του Α’ Αρχαίου Θεάτρου».
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass