Η Λάρισα... ψήφισε!

Δημοσίευση: 06 Σεπ 2013 2:42 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 11:26
* ...ΚΙ έτσι το Αρχαίο Θέατρο, το πιο «πολύτιμο» κτήμα της Λάρισας, μπήκε στην ζωή των Λαρισαίων. Γιατί, αν και είναι το μόνο Αρχαίο Θέατρο στην Ελλάδα τουλάχιστον, που βρίσκεται στην καρδιά της πόλης, ωστόσο, όλα τα χρόνια από την ώρα που ξεκίνησε το μεγάλο και ιστορικό εγχείρημα της αποκάλυψης του, δεν «ζει» με την πόλη.
Προχθές το βράδυ, «συναντήθηκαν» για πρώτη φορά σε ευρεία κλίμακα, οι πολίτες της Λάρισας μαζί του και έζησαν μία ονειρική βραδιά, όπου ο ήχος και το φώς «παντρεύτηκαν» με σεβασμό στον χώρο και την ιστορία του. Και παρότι αναμφίβολα, αυτό που όλοι περιμένουμε είναι να ακούσουμε την φωνή της τραγωδού να απλώνεται στα διαζώματα και να ταξιδεύει στην πόλη, μεταφέροντας τον λόγο του Αισχύλου και του Ευριπίδη, ωστόσο... Ωστόσο, για το σημείο που βρίσκονται σήμερα τα πράγματα, σε σχέση με την αποκατάσταση του χώρου, η προχθεσινή εκδήλωση, ήταν ό,τι πιο αρμονικό θα μπορούσε να «εγκαινιάσει» τον χώρο.
Και βέβαια, η αθρόα προσέλευση του κόσμου και μέσα, στις 320 θέσεις που αυστηρά τηρήθηκαν και στις 300 που τοποθετήθηκαν έξω από τον χώρο του θεάτρου αλλά και όλων εκείνων που «κρεμάστηκαν» από τα κάγκελα, η έσπευσαν στα γύρω καφέ για να πάρουν μία «γεύση», έδωσε και την καλύτερη απάντηση σε όλους εκείνους που μετά περισσού πάθους και υπερβάλλοντος ζήλου, αντιτάχθηκαν στην εκδήλωση.
Γιατί είναι ένα θέμα οι επιφυλάξεις και ο προβληματισμός και άλλο ο δογματισμός και η υπερβολή.
Και μετά το τέλος της εκδήλωσης, όλοι είχαν ένα να πουν προς την Δημοτική Αρχή:«να το επαναλάβετε, το θέατρο να μπορούμε να το χαρούμε». Η Λάρισα «ψήφισε» και θέλει το Θέατρο της ανοιχτό.
Μ.Η.Α.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass