Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Διευθυντές

Δημοσίευση: 28 Σεπ 2013 2:56 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 11:54
* ΑΝΤΕΔΡΑΣΑΝ χθες διευθυντές σχολείων της Λάρισας, με αφορμή σχόλιο της στήλης που μετέφερε ανακοίνωση της ΟΛΜΕ περί παιδονόμων.
Η ΟΛΜΕ ζήτησε από διευθυντές σχολείων που προχώρησαν «σε ονομαστικές καταγγελίες κατά μαθητών τους να ανακαλέσουν άμεσα τις καταθέσεις τους και παράλληλα να συζητήσουν με τους μαθητές τους για τα προβλήματα και τα αιτήματά τους».
Καταγγέλθηκε λοιπόν η επίκληση της αστυνομίας, προκειμένου να επιλυθεί το πρόβλημα της κατάληψης. Εννοείται πως οι περιπτώσεις βανδαλισμών κλπ., απαιτούν διαφορετική στάση από την πλευρά των διευθυντών.
Ωστόσο δεν μπορούν να επικαλούνται τους βανδαλισμούς για να αποτρέψουν τις όποιες κινητοποιήσεις των μαθητών (άσχετα με τη μορφή τους) ή να ταυτίζουν τις καταλήψεις με τους βανδαλισμούς. Τα παιδιά έχουν τους λόγους τους, που αντιδρούν στο σημερινό εκπαιδευτικό σύστημα.
Βλέπουν άλλωστε τις αντιδράσεις των καθηγητών τους, καταγράφοντας και τη συμπεριφορά τους. Ας τα ακούσουνε πρώτα, να δούνε τουλάχιστον τι λένε και τι θέλουν. Με δεδομένο ότι, έφηβοι και «σοφοί» ή σοφότεροι , δεν θα τα βρούνε ποτέ!
Β.Κ.