Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ψιθυριστά

Δημοσίευση: 15 Μαρ 2013 9:05 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 14:53
e-mail επικοινωνίας: tsant@eleftheria.gr
 
 
Σίριαλ
* Εν αρχή ην, η εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας για το σχέδιο «Αθηνά». Ζητώντας μάλιστα τότε από τα τριτοβάθμια ιδρύματα να καταθέσουν άρον – άρον προτάσεις στο πλαίσιο του σχεδίου, μέχρι τις 4 Δεκεμβρίου 2012 αν δεν μας απατά η μνήμη.
Αφού κατατέθηκαν προτάσεις, το υπουργείο κοινοποίησε το σχέδιο προς διαβούλευση στις 31 Ιανουαρίου, ανάβοντας φωτιές. Στις 5 Μαρτίου έδωσε στη δημοσιότητα το σχέδιο με την τελική του (σ.σ. όρκο δεν παίρνουμε) μορφή, ρίχνοντας λάδι στη φωτιά.
Την περασμένη Τετάρτη 13 Μαρτίου, το υπουργείο Παιδείας διέρρευσε νέο σχέδιο ή τη νέα μορφή του οριστικού (σ.σ. επαναλαμβανόμαστε, αλλά όρκο δεν παίρνουμε) σχεδίου. Προφανώς μέχρι τη δημοσίευσή του στο ΦΕΚ, μάλλον μετά την εθνική επέτειο, το σχέδιο «Αθηνά» θα έχει γράψει περισσότερα επεισόδια από τη «Λάμψη» του κ. Φώσκολου. Τόσο σοβαρός ο σχεδιασμός τους.
Ενώ η συζήτηση επικεντρώνεται στο δίκαιο της Λάρισας και στο... άδικο του Καρπενησίου, παραβλέπεται πολιτικά ότι του χρόνου τέτοιον καιρό, το «Αθηνά 2» ή όπως αλλιώς θα ονομάσουν την επόμενη φάση, θα κλείσει ακόμη περισσότερα Ιδρύματα της δημόσιας εκπαίδευσης. Και φτωχοί και αμόρφωτοι...
Β.Κ.
 
Συσχετισμοί
* ΛΕΥΚΟΣ καπνός στο Βατικανό, λευκός καπνός και στην ΕΑΣ Λάρισας το βράδυ της Τετάρτης, καθώς εξελέγη τελικά η νέα διοίκηση του συνεταιρισμού η «Νέα Ένωση». «Με βρήκαν στο τέλος του κόσμου» δήλωσε ο νέος Ποντίφικας, «ξεκινάμε μια νέα προσπάθεια» υποστήριξε ο Χρήστος Σιδερόπουλος.
Για να δούμε...
Γ.Ρ.
 
Ροδιά-Σκαμνιά
* ΜΟΔΑ έχει γίνει η κλοπή πινακίδων από επαρχιακούς δρόμους του νομού. Μετά τη λεηλασία του οδικού δικτύου Αγιάς-Αγιοκάμπου, όπου εκλάπησαν 61 συνολικά πινακίδες, αναγνώστης από τον νομό Ελασσόνας αναφέρει πως το ίδιο έχει συμβεί και στον δρόμο Ροδιάς-Συκαμινέας. Σύμφωνα με μαρτυρίες, περίπου 10 πινακίδες έχουν κλαπεί και δεν υπάρχει σήμανση για περισσότερο από ένα χιλιόμετρο. Σημειώνεται ότι ο εν λόγω δρόμος είναι αρκετά επικίνδυνος λόγω στροφών. Οι κλοπές αυτές πρέπει να σταματήσουν προτού οι κίνδυνοι μετουσιωθούν σε κάποιο ατύχημα...
Ν.Ρ.
 
Εκλογές
* «ΚΑΛΟ θα είναι σε τόσο δύσκολους καιρούς για τους πολίτες, οι διοικήσεις να αφιερώνουν όλο τον χρόνο τους στη λύση των ατελείωτων προβλημάτων που έχουν συσσωρευθεί στα δημόσια νοσοκομεία και να ξεχάσουν πρακτικές του παρελθόντος που μόνο δεινά έφεραν στη χώρα».
Αιχμηρή ανακοίνωση, κατά του διοικητή του ΓΝΛ Κ. Καραμπάτσα εξέδωσε αργά χθες βράδυ το Δ.Σ. της ΔΑΚΕ Δημοσίου Τομέα, με αφορμή «τον πολύτιμο χρόνο που ξοδεύει η διοίκηση του Νοσοκομείου ασχολούμενη με τις εκλογές των εργαζομένων για το Δ.Σ. του συλλόγου τους».
Ανέκαθεν οι παραπάνω εκλογές διέθεταν πλούσιο παρασκήνιο και πολύ σασπένς. Και απ ό,τι φαίνεται θα έχει και φέτος...
Γ.Ρ
 
Άλλα ζόρια
*ΔΕΝ φτάνει η μελαγχολία που κυριαρχεί στα σπίτια των Λαρισαίων εξαιτίας της οικονομικής κατάστασης, έπρεπε να γίνουν κυρίαρχο θέμα στις παρέες και τα οικονομικά του Δήμου. Είναι όμως; Ή μήπως το συζητούν και ζυμώνονται μόνο όσοι εμπλέκονται στο στενό «κύκλωμα» της τοπικής εξουσίας; Ο κόσμος τραβάει τα δικά του ζόρια, δεν αποκλείεται καθόλου η μεγάλη πλειοψηφία να κουνάει απλώς το κεφάλι.
Ζ.
 
 Τι άλλο θα δούμε
*ΑΛΛΗ μικρή αγγελία-σημείο των καιρών στην εφημερίδα. Όπου νεαρός Λαρισαίος, ειδικευμένος επαγγελματίας, ζητά εργασία. Δηλώνοντας το πρωτοφανές «πληρωμή κατ’ ευχαρίστηση».
Ποιος πολιτικός δέχεται να κυβερνά και να φτάσουν να θεωρούν οι νέοι την εργασία ελεημοσύνη...
Ζ.