«Μου χρωστάς, σου χρωστάω»

Δημοσίευση: 10 Απρ 2013 2:25 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 15:29
e-mail επικοινωνίας: tsant@eleftheria.gr
* ΟΧΙ ότι οι Γερμανοί θα πουν «παρακαλούμε περάστε να πάρετε τα 162 δισ. που σας χρωστάμε από τις πολεμικές αποζημιώσεις, τότε που κάναμε στάχτη και μπούρμπερι τη χώρα σας»... αυτό δεν παίζει ως σενάριο. Το έχουν ξεκαθαρίσει σε όλους τους τόνους και προς πάντα ενδιαφερόμενο, ότι αποζημιώσεις δεν έχει. Διότι, αν αρχίσουν να αποζημιώνουν όλες τις χώρες τις οποίες κατέστρεψε η Χιτλερική μπότα θα πρέπει να πουλήσουν και τη Μέρκελ (αν υποθέσουμε ότι κάποιος την αγοράζει) για να μπορέσουν να ανταποκριθούν και πάλι αμφίβολο είναι.
* * *
* ΩΣΤΟΣΟ, είναι σημαντικό που για πρώτη φορά η Ελλάδα εγείρει το ζήτημα σχηματίζοντας έναν πλήρη φάκελο για το θέμα από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, σχετικά με τις γερμανικές αποζημιώσεις και δρομολογεί τις διαδικασίες σύμφωνα με το ελληνικό δίκαιο. Δηλαδή θα προχωρήσει το νομικό συμβούλιο του κράτους, σε νομική επεξεργασία, αξιολόγηση και στοιχειοθέτηση των αξιώσεων του ελληνικού δημοσίου από τη Γερμανία για τον Α’ και τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Χθες μάλιστα ο υπουργός Εξωτερικών Δ. Αβραμόπουλος παρέδωσε στον πρόεδρο του νομικού συμβουλίου την απόρρητη έκθεση της ομάδας εργασίας του Γενικού Λογιστηρίου του κράτους, προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία. Και, το νομικό συμβούλιο, αφού προχωρήσει στη νομική επεξεργασία, αξιολόγηση και στοιχειοθέτηση των αξιώσεων θα υποβάλει τη γνωμοδότησή του.
* * *
* ΠΑΡΟΤΙ οι Γερμανοί λένε «νάιν» στις αποζημιώσεις, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχουμε δικαίωμα να τις διεκδικήσουμε και κυρίως να τους θυμίζουμε τι μας χρωστάνε, (χώρια το κατοχικό δάνειο). Ε και, αν δεν θέλουν να μας τα δώσουν στο χέρι ας τα «πατσίσουμε» με τα χρωστούμενα από τα σημερινά δάνεια. Διότι με τέτοιο ύψος χρέους των Γερμανών έναντι ημών λόγω αποζημιώσεων, θα διαγράφαμε το δικό μας μισό τωρινό χρέος και θα λύναμε το πρόβλημά μας. Θα γινόμασταν αυτό που λέμε «βιώσιμοι».
Μ.Η.Α.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass