Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παραπομπή

Δημοσίευση: 30 Απρ 2013 2:49 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 15:56
* ΤΗΝ πειθαρχική δίωξη σε βάρος Λαρισαίου δασκάλου έχουν καταγγείλει μέχρι σήμερα αμέτρητοι συνδικαλιστικοί φορείς και σύλλογοι. Δικαιολογημένα αφού ο εν λόγω εκπαιδευτικός απειλείται να τεθεί σε καθεστώς αυτοδίκαιης αργίας, όχι γιατί δεν είναι καλός στη δουλειά του ή γιατί δημιούργησε πρόβλημα στην υπηρεσία του ή γιατί έβλαψε μαθητές του.
Αλλά γιατί καταδικάσθηκε με την κατηγορία της «αντίστασης κατά της αρχής» επειδή δικαιολογημένα αντιστάθηκε στη σύλληψή του από αστυνομικούς, με αφορμή τη συμμετοχή του σε αντιμνημονιακή συγκέντρωση κατά την 25η Μαρτίου του 2012.
Με βάση εκείνη την καταδίκη παραπέμπεται λοιπόν στο πειθαρχικό συμβούλιο του κλάδου του για «απρεπή συμπεριφορά εκτός υπηρεσίας». Ισοπεδωτικό το νέο καθεστώς, δεν διακρίνει αυτούς που πρέπει να απολυθούν από το δημόσιο γιατί έβλαψαν το δημόσιο συμφέρον, με αυτούς που διεκδικούν ένα καλύτερο αύριο, άσχετα με τον τρόπο που το διεκδικούν.
Το προκλητικό είναι πως όσοι έβλαψαν το δημόσιο συμφέρον κυκλοφορούν ελεύθεροι. Αρκετοί φορείς λοιπόν αντέδρασαν στην εξέλιξη με εξαίρεση τα εμπλεκόμενα υπουργεία, Εσωτερικών και Παιδείας...
Β.Κ.