Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σύνεδροι και γραμματέας

Δημοσίευση: 01 Μαϊ 2013 3:16 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 15:59
* Η διαδικασία για την εκλογή συνέδρων της ΝΔ ενόψει του συνεδρίου του κόμματος στα τέλη Ιουνίου αναμένεται να ξεκινήσει μετά το Πάσχα προκειμένου να είναι «ετοιμοπόλεμοι» οι σύνεδροι και ήδη είναι σε εξέλιξη η διαμόρφωση της διαδικασίας που θα τηρηθεί.
* * *
* ΣΤΟ συνέδριο αυτό, αναμένεται να γίνουν καταστατικές αλλαγές και ιδεολογικές αναπροσαρμογές-χωρίς βεβαίως να αλλοιωθεί ο πυρήνας της ιδεολογίας του κόμματος.
Επίσης κατά πάσα πιθανότητα, έως βεβαιότητα, θα αλλάξει και ο γραμματέας του κόμματος.
 Σε σχετική ερώτηση που είχε υποβάλει η «Ε» στον Μανώλη Κεφαλογιάννη, στο πλαίσιο συνέντευξης του γραμματέα της ΠΕ πριν το προσυνέδριο της Λάρισας, είχε ευσχήμως αποφύγει να απαντήσει αλλά, συνεργάτες του σχολίαζαν ότι δεν μπορεί να το προεξοφλήσει, διότι μπορεί ο πρόεδρος να θέλει να αναλάβει «άλλα καθήκοντα». Ενώ, ανοιχτό είχε αφήσει το ενδεχόμενο και ο αναπληρωτής γραμματέας της ΠΕ Κ. Ζωντανός, ο οποίος μεταξύ αστείου και σοβαρού είχε πει « ο γραμματέας μπορεί να αλλάξει, ο αναπληρωτής όχι».
* * *
* ΤΩΡΑ πίσω από όλα αυτά κυκλοφορεί από τον Μάρτιο ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο ο Α. Σαμαράς προωθεί για τη θέση του νέου γραμματέα, τον νυν πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ, Λαρισαίο, Α. Παπαμιμίκο, θέλοντας να ρίξει το όριο ηλικίας ώστε το κόμμα να φαίνεται πιο «φρέσκο» κατά τα πρότυπα της αλλαγής που έκανε το ΠΑΣΟΚ και βεβαίως του Τσίπρα στον ΣΥΡΙΖΑ. Άλλωστε ο Α. Παπαμιμίκος έχει δώσει έναν αέρα «εκσυγχρονισμού» στην ΟΝΝΕΔ χρησιμοποιώντας αποτελεσματικά τα μέσα μαζικής δικτύωσης και δίνοντας έμφαση στο κοινωνικό πρόσωπο της γαλάζιας νεολαίας, ενώ μετά την απόλυτη επικράτηση της ΟΝΝΕΔ και στις φοιτητικές εκλογές ανέβασε κι άλλο τις μετοχές του.
Τώρα βεβαίως όλα αυτά είναι στη σφαίρα της σεναριολογίας και μέχρι το συνέδριο υπάρχει καιρός για αλλαγές ή και παγίωσή τους.
Μ.Η.Α.