Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εκεί εκεί στη Γ’ Εθνική

Δημοσίευση: 20 Μαϊ 2013 1:37 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 16:18
* ΠΟΙΑ Κίνα, ποιος Σαμαράς, ποιοι επενδυτές; Το πρώτο θέμα συζητήσεως χτες στη Λάρισα ήταν ο... Πηλαδάκης και η συνέντευξή του στην «Ε».
Ο εξ αποστάσεως πρόεδρος της ΑΕΛ έβαλε «φωτιά στα τόπια» εγείροντας για πρώτη φορά θέμα πτώχευσης της ομάδας και της πτώσης της στη Γ’ Εθνική!
(Έκανε κάτι μήνες να πατήσει το πόδι του στη Λάρισα ο πρόεδρος. Τώρα, βλέπουμε να κάνει κάτι... χρόνια).
* * *
* ΑΠΟ οικονομικής και τεχνοκρατικής απόψεως, θα μπορούσες να πεις πως η πρόταση Πηλαδάκη για υποβιβασμό της ΑΕΛ έχει κάποια λογική. Είναι ανάλογη εκείνης που υποστήριζαν κάποιοι οικονομολόγοι προτείνοντας να κηρύξει η Ελλάδα στάση πληρωμών και να βγει από το ευρώ.
Οι θιασώτες της πτώχευσης της χώρας όμως υποτιμούσαν το γεγονός ότι έτσι ο λαός θα πεινούσε για χρόνια.
Ομοίως ο κ. Πηλαδάκης δεν δείχνει να αντιλαμβάνεται ότι τυχόν υποβιβασμός της ΑΕΛ σε ερασιτεχνική κατηγορία οδηγεί κατ’ ουσίαν σε διάλυση. Αν η ΑΕΛ πάει παρακάτω θα κάνει μάλλον πολλά χρόνια να επανέλθει σε επαγγελματική κατηγορία. Δεν είναι... ΑΕΚ που θα την ανεβάσουν στα γρήγορα λόγω πολιτικού κόστους και με τις πλάτες ενός Μελισσανίδη.
Ο κ. Πηλαδάκης το βλέπει ψυχρά. Αλλά στην πολιτική, στις επιχειρήσεις, στο ποδόσφαιρο δεν είναι τα πάντα ζήτημα ψυχρών αριθμών...
* * *
* ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ είναι ένα: ότι η ΑΕΛ (όπως και οι περισσότερες μεγάλες ομάδες της χώρας) βρίσκεται ίσως στο μεγαλύτερο αδιέξοδο της ιστορίας της. Κανείς δεν φαίνεται πρόθυμος να την αγοράσει. (Πόσοι... Σαββίδηδες να βρεθούν πια;). Οι Λαρισαίοι επιχειρηματίες (όσοι απέμειναν) δεν έβαλαν ποτέ το χέρι στην τσέπη τα τελευταία δέκα χρόνια. Έχουν τα δικά τους προβλήματα και ξέρουν πολύ καλά πόσο αρρωστημένη είναι η κατάσταση στο ποδόσφαιρο από κάθε άποψη.
Ο Πηλαδάκης πάλι, έπεσε έξω και πια δεν θέλει ούτε μπορεί να την «περπατήσει». Το γήπεδο από... χρυσό περιδέραιο έγινε θηλιά στον λαιμό της ομάδας οπότε;
Κοντά στο νου και η γνώση: αν δεν προκύψει κάτι το θεαματικό, η ομάδα θα πάει να βρει τη Γ’ Εθνική μόνη της... Ποιος ξέρει, εκεί μπορεί να την ξαναπάρει ο... Σωτηρούλης. Σκαρώνει κάτι παιχνίδια η ζωή...