Καβγάς

Δημοσίευση: 25 Μαϊ 2013 23:40 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 16:27
e-mail επικοινωνίας: tsant@eleftheria.gr
 
* ΜΕ αφορμή την απόφαση της ΟΛΜΕ για την απεργία, θα θυμόσαστε πως λίγες ημέρες πριν τις πανελλαδικές το υπουργείο Παιδείας διερρήγνυε τα ιμάτιά του, κοπτόμενο δήθεν για την αγωνία και το άγχος των υποψηφίων.
Όπως και η ΟΛΜΕ επίσης αγωνιούσε όντως, αλλά συνδικαλιστικά ενόψει του συνεδρίου της (και των εκλογών για ανάδειξη αντιπροσώπων) και μέχρι το παρά – πέντε των πανελλαδικών εισηγούνταν απεργία. Απόφαση που δεν άλλαξε γιατί θα τίναζε στον αέρα τους μαθητές και τους κόπους όλης της χρονιάς αλλά γιατί τους επιστράτευσαν.
Η πολιτική ευθύνη όμως ανήκει στο υπουργείο Παιδείας που σήμερα, σιωπά με τα θέματα των πανελλαδικών. Όχι δεν αναφερόμαστε στα θέματα της Φυσικής αλλά στα θέματα των εξετάσεων της Δευτέρας 20 Μαΐου.
Όπου, ωφελημένοι θα είναι, οι υποψήφιοι της θεωρητικής κατεύθυνσης που διαγωνίστηκαν σε «βατά» θέματα της Βιολογίας γενικής παιδείας σε αντίθεσή με συνυποψήφιους (της ίδιας κατεύθυνσης) που επέλεξαν τα «ιδιαίτερα απαιτητικά» Μαθηματικά γενικής, στοχεύοντας σε σχολές του 5ου πεδίου (οικονομικές, στρατιωτικές σχολές κ.ά.).
Ξέρετε πώς θα μεταφραστεί για τους υποψήφιους αυτή η διαφορά στον βαθμό δυσκολίας των θεμάτων, σύμφωνα με εκτιμήσεις εκπαιδευτικών; Περίπου στα 400 μόρια υπέρ των πρώτων. Το υπουργείο Παιδείας βεβαίως, που είπαμε «κόπτεται» για τα παιδιά, σήμερα τηρεί σιγή ιχθύος για την Κεντρική Επιτροπή των Εξετάσεων...
Β.Κ.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass