Θέλουν να κάνουν τη διαφορά

Δημοσίευση: 30 Μαϊ 2013 2:30 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 16:32
* ΤΙ ελπίζουν να επιτύχουν ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ που καταθέτουν μαζί το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο Ρουπακιώτη, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της Νέας Δημοκρατίας;
Πάντως, όπως όλα δείχνουν όχι την ψήφισή του από τη Βουλή.
Διότι ο μεν ΣΥΡΙΖΑ είναι υπέρ αλλά με δική του πρόταση που θα εφαρμοστεί όταν ο Α. Τσίπρας έρθει εν τη πρωθυπουργία του και, σε κάθε περίπτωση δεν θέλει να «ταυτοποιηθεί» με τους δύο εταίρους της κυβέρνησης. Το ΚΚΕ, από «παράδοση» ό,τι κάνει θέλει να το κάνει μόνο του έτσι κι αλλιώς. Και αν υποθέσουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ το στήριζε, την πρόταση των δυο ακριβώς γι’ αυτό δεν θα την στήριζε. Οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» δεν... παίζουν γιατί είναι άλλης αντίληψης η οποία προσομοιάζει με αυτή της Νέας Δημοκρατίας και βεβαίως η «Χρυσή Αυγή» μόνο για λόγους που θα συγκροτούσαν ένα σύντομο ανέκδοτο θα μπορούσε να το πράξει.
Οπότε; Οπότε το πιθανότερο είναι ότι θα μείνουν οι δυο τους και δεν θα μπορέσουν να συγκεντρώσουν τους βουλευτές που απαιτούνται για να περάσει το νομοσχέδιο εκτός και αν βρεθούν τόσοι πολλοί που θα αποκλίνουν από τις κομματικές γραμμές.
Προφανώς αυτό το γνωρίζουν οι Βενιζέλος-Κουβέλης και η κίνησή τους δεν έχει να κάνει τόσο με την ψήφιση του νομοσχεδίου αλλά με το γεγονός ότι θέλουν να υπογραμμίσουν σε απτό επίπεδο τη διαφωνία τους με της ΝΔ και να δείξουν ότι «δεν του σέρνει από τη μύτη ο Σαμαράς». Διότι στις αλλεπάλληλες δημοσκοπήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας οι δυο «μικροί» κυβερνητικοί εταίροι δεν φαίνεται να παίρνουν τα πάνω τους με τίποτα από τη συμμετοχή τους στην Κυβέρνηση.
Δεν είναι λοιπόν λόγος το αντιρατσιστικό να τα βροντήξουν και να φύγουν από την κυβέρνηση διότι ξέρουν ότι θα βρεθούν προ μίας κάλπης που δεν θα τους ευνοήσει αλλά... Αλλά, αυτή τη φορά, θέλουν να κάνουν τη διαφορά.
Μ.Η.Α.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass