«Ξυπόλυτοι στο πάρκο»

Δημοσίευση: 04 Ιουν 2013 3:12 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 16:39
* ΔΕΝ θα υπολόγιζαν ποτέ οι κρατούντες στην Τουρκία ότι ένα «πάρκο» θα μπορούσε να αποτελέσει την αφορμή για μία γενικευμένη αναταραχή-γιατί για «εξέγερση» δεν μπορεί να μιλήσει ακόμη κανείς-η οποία όμως μπορεί να πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις διότι απλά δεν θα το κάνανε θέμα με φόβο μην βρεθούν όχι «ξυπόλυτοι στο πάρκο» αλλά «ξυπόλυτοι στ’ αγκάθια».
Προφανώς το καζάνι έβραζε και βράζει και οι Τούρκοι πολίτες στέκονταν στα... νύχια περιμένοντας την κατάλληλη αφορμή για να ξεσπάσουν ενάντια στον υφέρποντα (και κάτι παραπάνω), εξισλαμισμό της κοινωνίας στην οποία ακάθεκτος προχωράει ο Ερντογάν. Από την απαγόρευση του αλκοόλ, μέχρι την απαγόρευση των ερωτικών ασπασμών σε δημόσιο χώρο, του κραγιόν και του παντελονιού για τις γυναίκες.
Εμείς ειδικά στην Ελλάδα, που κατακλυζόμαστε από τουρκικά σίριαλ, έχουμε... μάθει να βλέπουμε μία κοινωνία προοδευτική και εξευρωπαϊσμένη ως ένα βαθμό-τουλάχιστον μιλώντας για τα μεγάλα αστικά κέντρα- όπου τίποτα από τα παραπάνω δεν έχει θέση.
Στην πραγματικότητα βέβαια η καθημερινότητα απέχει από τα σίριαλ αλλά σε κάθε περίπτωση φαίνεται ότι οι Τούρκοι των νεώτερων γενεών δεν είναι διατεθειμένοι να κάνουν στροφή προς τα πίσω για να ικανοποιήσουν τις ισλαμικές εμμονές του πρωθυπουργού.
Τώρα βέβαια, πίσω από κάθε αναταραχή-πόσο μάλλον εξέγερση- δεν αποκλείεται να βρίσκονται και άλλοι λόγοι και συμφέροντα ενίοτε γεωπολιτικής φύσεως.
Προς το παρόν πάντως, οι αναλυτές δεν ταυτίζουν τα επεισόδια στην Τουρκία που μετράνε πλέον και νεκρούς, με την «αραβική άνοιξη», λόγω και της διαφορετικής δομής και λειτουργίας της χώρας.
Και ο Ερντογάν για να... επιβεβαιώσει αυτή την άποψη και να υποβαθμίσει τα γεγονότα πηγαίνει ακριβώς περιοδεία στις χώρες του Μαγκρέμπ.
Μ.Η.Α.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass