Με τη βούλα του Επιτρόπου Ε.Ε.

Δημοσίευση: 05 Ιουν 2013 2:53 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 16:41
e-mail επικοινωνίας: tsant@eleftheria.gr
* Ο Φίλιππος Σαχινίδης δεν αφήνει τίποτε να «πέσει κάτω». Πριν μερικές εβδομάδες είχε διαβάσει στην «Ε» ένα άρθρο του Μάξιμου Χαρακόπουλου με το οποίο ο αν. υπουργός τασσόταν υπέρ της συγκρότησης εξεταστικής επιτροπής για το πώς η Ελλάδα υπήχθη στο Μνημόνιο.
Ως γνωστόν, η θέση αυτή ήταν κεντρική προεκλογική της Νέας Δημοκρατίας, η οποία μπήκε στο «ψυγείο» (στη... βαθιά κατάψυξη) μετά τις εκλογές. Τη θέση αυτή επανέφερε ο Μαξ. Χαρακόπουλος προ εβδομάδων όπως έχουν κάνει κατά καιρούς κι άλλα γαλάζια στελέχη (δηλώσεις που επίσης είναι σε γνώση του Λαρισαίου βουλευτή του ΠΑΣΟΚ).
* * *
* ΧΘΕΣ, λοιπόν, βρέθηκε στη Βουλή ο επίτροπος της ΕΕ για θέματα φορολογίας και στατιστικής Α. Σεμέτα, στον οποίο ο Φ. Σαχινίδης απηύθυνε το εξής ερώτημα:
«Κύριε Επίτροπε, στην ελληνική Βουλή εξακολουθούν να υπάρχουν μέλη του κοινοβουλίου, τα οποία αμφισβητούν τις επιδόσεις της Ελλάδας το έτος 2009 και περιμένουν τα αποτελέσματα δικαστικής έρευνας προκειμένου να καταλήξουμε στο συμπέρασμα για το ποιο ήταν το δημοσιονομικό έλλειμμα του 2009 (σ.σ. τα στελέχη της ΝΔ λένε ως γνωστόν ότι παραποιήθηκαν τα στατιστικά στοιχεία).
Κατά τη δική σας άποψη, για τα θεσμικά όργανα της Ευρώπης, το δημοσιονομικό έλλειμμα του 2009 είναι ένα ανοικτό ζήτημα και περιμένετε τα αποτελέσματα των δικαστικών ερευνών στην Ελλάδα ή είναι ένα θέμα που έχει κλείσει;».
* * *
* ΑΠΑΝΤΩΝΤΑΣ στην ερώτηση (ποια η θέση της Ε.Ε. σχετικά με τα στατιστικά του 2009) ο Α. Σεμέτα τόνισε: «Θέλω να είμαι ξεκάθαρος. Η «Eurostat», επιβεβαίωσε τα στοιχεία που παρουσίασε η ελληνική στατιστική αρχή, η ΕΛΣΤΑΤ. Τα δέχθηκε κι εσείς οι βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου, αλλά και η διοίκηση, θα πρέπει να είστε περήφανοι, γιατί για πρώτη φορά στη μακράν ιστορία υποβολής στατιστικών στοιχείων, η Ελλάδα κατάφερε να κάνει αυτή την κοινοποίηση των στοιχείων «EDP», χωρίς να υπάρξει επιφύλαξη, έξι συναπτές φορές. Είναι η διαδικασία του υπερβολικού ελλείμματος.
Έτσι, λοιπόν, θέλω να πω ότι όλα τα άλλα στοιχεία τα οποία παρουσίασε η ΕΛΣΤΑΤ στη συνέχεια, επαληθεύτηκαν από την «Eurostat», αλλά η «Eurostat», επίσης, ανέφερε ότι είναι σωστά τα στοιχεία που δόθηκαν.
Είναι ορθά. Πιστεύω, λοιπόν, ότι είναι πολύ μεγάλο επίτευγμα» (περιττό να ειπωθεί ότι «πάγωσαν» τα πρόσωπα των βουλευτών της ΝΔ την ώρα που άκουγαν τον επίτροπο χθες στη Βουλή).
ΜΑΚ.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass