Στη Θεσσαλία 27 υπουργοί!

Δημοσίευση: 06 Ιουν 2013 2:30 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 16:41
e-mail επικοινωνίας: tsant@eleftheria.gr
* ΜΠΟΡΕΙ το υπουργείο Γεωργίας να μην έχει μεταφερθεί τελικά στη Λάρισα όπως έχουν πει ή σχεδιάσει διάφοροι κατά καιρούς, παρουσιάζεται όμως η ευκαιρία να έλθουν στη Λάρισα οι 27 υπουργοί Γεωργίας των κρατών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης!
Πότε; Στην άτυπη σύνοδό τους το α’ εξάμηνο του 2014 που θα γίνει στην Ελλάδα ως προεδρεύουσα χώρα της Ε.Ε.
* * *
* ΓΙΑ το πού θα φιλοξενηθεί η σύνοδος δεν έχει ληφθεί απόφαση ακόμη, αν και η γενική κατεύθυνση είναι όλες οι υπουργικές σύνοδοι στο πλαίσιο της Ελληνικής προεδρίας να λάβουν χώρα στην Αθήνα (Ζάππειο Μέγαρο) για να κρατηθεί χαμηλά το κόστος.
* * *
* ΩΣΤΟΣΟ, μιας και είναι μοναδική ευκαιρία να επισκεφτούν τη Θεσσαλία οι 27 υπουργοί Γεωργίας των χωρών της Ε.Ε., οι εκπρόσωποι των τοπικών φορέων ενδεχομένως θα μπορούσαν να βρουν τρόπους ώστε να φιλοξενηθούν οι υπουργοί στην κατ’ εξοχήν αγροτική περιφέρεια της χώρας.
Ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάξιμος Χαρακόπουλος θα μπορούσε να συμβάλλει σε επίπεδο κυβέρνησης, οι βουλευτές να προωθήσουν την ιδέα στα κόμματά τους, ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός να αναλάβει τον συντονισμό σε τοπικό επίπεδο και πολλοί άλλοι να βοηθήσουν στο μέτρο των δυνατοτήτων τους (άλλωστε, συγκρίνεται το όφελος από την προβολή της Θεσσαλίας και των προϊόντων της σ’ ολόκληρη την Ε.Ε. σε σχέση με το κόστος της φιλοξενίας των 27 υπουργών και κάποιων αξιωματούχων της Ε.Ε. για μια – δυο ημέρες;)
* * *
* ΥΠΑΡΧΕΙ φυσικά και προηγούμενο: το 2003 που ξαναείχε την Προεδρία της Ε.Ε. η Ελλάδα, η σύνοδος των υπουργών Γεωργίας είχε φιλοξενηθεί στην Κέρκυρα, ιδιαίτερη πατρίδα (και εκλογική περιφέρεια) του τότε υπουργού Γεωργίας Γιώργου Δρυ.
ΜΑΚ.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass