Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο «προφήτης» και το τέλος

Δημοσίευση: 12 Ιουν 2013 2:41 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 16:50
e-mail επικοινωνίας: tsant@eleftheria.gr
 
* ΡΑΓΔΑΙΕΣ χθες οι εξελίξεις με το «λουκέτο» στην ΕΡΤ και πρόσωπο της ημέρας αναμφίβολα ο Χρήστος Κέλλας, ο οποίος αποδείχτηκε προφητικός με την ερώτηση που είχε καταθέσει (μαζί με τον Κυρ. Μητσοτάκη) προ ολίγων ημερών και είχε ταχθεί υπέρ της κατάργησης του ανταποδοτικού τέλους που αποδίδεται στην ΕΡΤ μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.
* * *
* Η καταβολή του τέλους υπέρ ΕΡΤ καταργείται όντως αλλά προσωρινά καθώς θα επανέλθει όταν αρχίσει να ξαναλειτουργεί η δημόσια ραδιοτηλεόραση (για τον Σεπτέμβριο λένε αλλά ας μην το δέσει κανείς κόμπο...).
Τότε θα επανέλθει το ανταποδοτικό τέλος μειωμένο κατά το 1/3, αν δηλαδή μέχρι τώρα μια οικογένεια πλήρωνε 50 ευρώ τον χρόνο υπέρ ΕΡΤ, θα πληρώνει 35 (κι απ’ αυτά, πάντως δεν θα πάνε όλα στην ΕΡΤ αφού ένα ποσοστό διατίθεται ήδη για την επιδότηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας).
Σε κάθε περίπτωση, όφελος στους λογαριασμούς δεν πρόκειται να δουν οι οικιακοί καταναλωτές καθώς από τον Ιούλιο πρόκειται να απελευθερωθούν (δηλαδή να αυξηθούν κι άλλο...) τα τιμολόγια της ΔΕΗ, κάτι που αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση της χώρας.
ΜΑΚ.