Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο... χρησμός!

Δημοσίευση: 19 Ιουν 2013 2:12 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 16:54
* ΕΙΠΕ και αυτό το Συμβούλιο Επικρατείας να βγάλει μία απόφαση για το θέμα της ΕΡΤ αλλά... Αλλά αυτή τελικά δεν είναι απόφαση είναι... χρησμός! Αυτός δεν είναι πρόεδρος είναι Πυθία!
Διότι έτσι που το έθεσε το ζήτημα, μπορεί στο δικό του νομικό μυαλό και σκεπτικό να είναι ξεκάθαρο αυτό που εννοεί αλλά σε όλων των υπολοίπων όχι.
Ο καθένας δίνει τη δική του ερμηνεία κατά το δοκούν και ο καθένας επίσης θεωρεί ότι αυτή είναι και η σωστή. Και εκεί που περίμεναν όλοι να έρθει η συγκεκριμένη απόφαση να εξομαλύνει τα πράγματα, έρχεται και τα περιπλέκει.
* * *
* ΑΛΛΙΩΣ την ερμήνευσαν αρχικώς οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ οι οποίοι ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς. Αλλιώς την ερμηνεύσει η Νέα Δημοκρατία η οποία και αναλόγως σκοπεύει να την εφαρμόσει.
Αλλιώς την ερμηνεύουν οι κυβερνητικοί εταίροι (οι μικρότεροι), που θέλουν να ξανανοίξει και αλλιώς την ερμηνεύουν εντός ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα εκεί υπάρχει και διαφορετική ερμηνεία μεταξύ των μελών του κόμματος. Ο εκπρόσωπος τύπου Π. Σκουρλέτης ισχυρίστηκε ότι η απόφαση βάζει φρένο στα σχέδια Σαμαρά και τον εξαναγκάζει σε αναδίπλωση αλλά ο βουλευτής του κόμματος Α. Μητρόπουλος που είναι και καθηγητής είπε ότι «η απόφαση του ΣτΕ «δέχεται όλο το σχέδιο του κ. Σαμαρά. Δέχεται δύο ξεκάθαρα πράγματα, πρώτον ότι είναι νόμιμη η διαδικασία που έχει κινήσει η κυβέρνηση για την ίδρυση της νέας ΕΡΤ. Δέχεται ότι έχει καταργηθεί ήδη και ότι έχει υπεισέλθει εκκαθαριστής – διαχειριστής στο παλιό σχήμα, άρα δεν υπάρχει το παλιό σχήμα».
* * *
* ‘Η που κάτι δεν καταλαβαίνουν καλά όλοι οι υπόλοιποι, ή που η απόφαση διατυπώθηκε κατά τέτοιο τρόπο ώστε να μιμείται τον «Πόντιο Πιλάτο». «Νίπτω τας χείρας μου» αλλά υπό την ομπρέλα των νόμων.
Μ.Η.Α.