Είναι αλλιώς

Δημοσίευση: 20 Ιουν 2013 2:32 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 16:56
* ΠΡΟΦΑΝΩΣ και απαιτείται διευκρίνιση, αφού αφέθηκε αρμοδίως το δηλητηριώδες υπονοούμενο στη σχετική δημόσια ανακοίνωση. Άλλο οι κομματικοί παράγοντες που εναλλάσσονται διοριζόμενοι στα κρατικά πόστα των διοικητών στον τομέα της Υγείας κι άλλο οι πανεπιστημιακοί που επιλέγονται σε θέσεις αναπληρωτών διοικητών στα πανεπιστημιακά νοσοκομεία.
Έτσι, παραιτούμενος ο καθηγητής Γ. Νταλέκος, δεν εγκαταλείπει «μια ανάσα πριν την ανακοίνωση των νέων διοικητών στα νοσοκομεία της χώρας», όπως σκέφτηκαν να του απαντήσουν. Ανάσα που πρέπει μάλλον να είναι πιο μακρόπνοη κι από εκείνη του σφουγγαρά, αφού η εκκρεμότητα διαρκεί πολλούς μήνες.
Όπως και να ‘χει, στα πανεπιστημιακά νοσοκομεία ορίζεται υποχρεωτικά ως αναπληρωτής διοικητής, καθηγητής που επιλέγει ο υπουργός από λίστα τριών πανεπιστημικών δασκάλων τους οποίους προτείνει η συνέλευση των συναδέλφων τους της Ιατρικής Σχολής. Προφανέστατα πολύ διαφορετικός τρόπος από εκείνο του διορισμού κομματικών στελεχών, γνωστών συγγενών και φίλων, στις θέσεις των διοικητών. Και υποδιοικητών εν γένει...
* * *
* ΔΕΝ χρειαζόταν να υπονοηθεί ότι ο Γ. Νταλέκος παραιτείται τώρα που θα φύγουν οι διοικήσεις. Μόνο καλή πρόθεση δεν δείχνει αυτό. Καλύτερα η φαιά ουσία των αρμοδίων να αναλωνόταν στην ανάλυση των λόγων που επικαλείται ο καθηγητής στην παραίτησή του. Εκεί όμως τα πράγματα σκουραίνουν πολύ. «Συνεπώς το διοικητικό συμβούλιο καλείται να επιλέξει μεταξύ έγκρισης «παρανόμων» προμηθειών και πλήρους υπολειτουργίας του Νοσοκομείου με κίνδυνο για την υγεία των ασθενών», αναφέρει επί παραδείγματι σε κάποιο σημείο ο καθηγητής. Σ’ αυτό ποιος απαντάει;
Ζ.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass