Και με το παραπάνω

Δημοσίευση: 20 Ιουν 2013 2:33 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 16:56
* ΜΙΑ άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου και πρώην πρόεδρος του Γιουρογκρούπ, Ζαν Πολ Γιουνκέρ, ο οποίος προ ημερών βρέθηκε στην Ελλάδα.
Η συνέντευξη δόθηκε στους «Φακέλους» και τον Αλέξη Παπαχελά και όποιος την παρακολούθησε θα είδε ότι τουλάχιστον τώρα-γιατί πριν δεν ξέρουμε τι γινόταν στο παρασκήνιο-δεν τα μασάει το λόγια του σχετικά με τα όσα συνέβησαν για την Ελλάδα. Ενώ η «πίστη» του προς την Ελλάδα και η στήριξή του τόσο για να παραμείνει στην Ευρωζώνη και να αποφευχθεί το λεγόμενο «Grexit» όσο και για το γεγονός ότι έπρεπε και πρέπει να στηριχτεί για να τα καταφέρει, πραγματικά ήταν... εντυπωσιακή, τουλάχιστον, έτσι όπως αναδείχθηκε μέσα από τις απαντήσεις του.
Ανάμεσα στα άλλα πάντως, παραδέχτηκε ότι όχι μία, αλλά πολλές φορές φθάσαμε να δούμε την έξοδο της ευρωζώνης. Ότι εντάξει οι συνεδριάσεις του Γιούρογκρουπ έχουν τη σημασία τους αλλά μεγαλύτερη σημασία έχει το παρασκήνιο πριν από τις συνόδους και τα τηλεφωνήματα που πέφτουν. Ότι δεν πρέπει να υπάρχει ο διαχωρισμός των «καλών» χωρών του Βορρά και των «κακών» του Νότου. Ότι σε δύο χρόνια η Ελλάδα θα έχει πλεονασματικό προϋπολογισμό σε σχέση με άλλες «δυνατές» χώρες του Βορρά(!), που τα οικονομικά τους θα είναι σε χειρότερη θέση και άλλα πολλά.
Και, όταν κατά το τέλος τον ρώτησε ο δημοσιογράφος αν η αντικατάσταση από τη θέση του προέδρου του Γιούρογκρουπ είναι πιθανό να οφείλεται και στις διαφωνίες που είχε με τη Μέρκελ για το θέμα της Ελλάδας, η απάντηση ήταν: «Πιθανόν ναι. Αλλά αν αυτό ήταν το τίμημα για την Ελλάδα καλώς το πλήρωσα». Φιλέλληνας και με το παραπάνω.
Έτσι επειδή είμαστε διαρκώς μέσα στην γκρίνια να ξέρουμε ότι υπήρξαν και άνθρωποι που μας υποστήριξαν στα δύσκολα.
Μ.Η.Α.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass