Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Άλλο σχήμα

Δημοσίευση: 26 Ιουν 2013 2:56 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 17:02
* ΌΣΟ για τον ανασχηματισμό; Σίγουρα έχει το ενδιαφέρον της η ανθρωπογεωγραφία της νέας δικομματικής κυβέρνησης.
Όπως γράφαμε και το Σάββατο εντός κυβερνητικού σχήματος από πλευράς ΝΔ βρέθηκαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.
Ο δε Κυριάκος Μητσοτάκης για πρώτη φορά υπουργός ανέλαβε την «ηλεκτρική καρέκλα» του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, λόγω και των προχωρημένων θέσεων μάλλον, που από καιρό έχει εκφράσει για το δημόσιο και την άρση της μονιμότητας. Τώρα βέβαια από τη θεωρία στην πράξη υπάρχει απόσταση και αυτό θα το βιώσει στην πράξη.
Ο Άδωνις Γεωργιάδης πάλι φαίνεται ότι στη φάση αυτή «προτιμήθηκε από τον Μάκη Βορίδη (είχαμε επισημάνει ότι από τους δυο προερχόμενους από το ΛΑΟΣ ο ένας θα έμπαινε στην Κυβέρνηση και φαίνεται ότι ο Βορίδης κρατήθηκε ως «χρυσή εφεδρεία» για την επόμενη φορά). Ενώ ο Άδωνις που υπήρξε ιδιαιτέρως «μαχητικός» και από τηλεοπτικών παραθύρων για το θέμα της ΕΡΤ βρέθηκε «εντός» αλλά σε ένα υπουργείο το οποίο μόνο προβλήματα έχει. Πώς θα καλύψει την «τρύπα» του ΕΟΠΠΥ; Θα κάνει πλειστηριασμούς νοσοκομειακών υλικών στην τηλεόραση; Αλλά σάμπως υπάρχουν και αυτά;
Επίσης και η υπουργοποίηση του Γιάννη Μιχελάκη μάλλον αναμενόμενη θα μπορούσε να χαρακτηριστεί.
Πέραν του ότι έχει τα προσόντα του... χρωστούσε κατά μια έννοια ο Α. Σαμαράς, διότι ενώ έφαγε όλη τη... λέζα προεκλογικά και μέχρι η ΝΔ να γίνει κυβέρνηση τελικά στη στροφή έχασε τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου επειδή δεν τον θέλανε οι κυβερνητικοί εταίροι... Κέρδισε όμως μακροπρόθεσμα το τρίτο τη τάξει υπουργείο.
Μ.Η.Α.