Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Του Καλού Σπορέως

Δημοσίευση: 28 Ιουν 2013 2:40 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 17:04
e-mail επικοινωνίας: tsant@eleftheria.gr
*«...Και καρποφορούσιν εν υπομονή». Με φράση από την Παραβολή του Καλού Σπορέως στο κατά Λουκάν Ευαγγέλιο, τιτλοφορείται ο ετήσιος απολογισμός του εκ νέου αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Πλούσιο έργο έχει να παρουσιάσει ο Λαρισαίος πολιτικός στον «Ένας χρόνος δράσης για την ανασυγκρότηση, στήριξη και ενίσχυση της πρωτογενούς παραγωγής». (Έσπειρε καλά. Κι έμεινε κιόλας για να δρέψει καρπούς).
* * *
*ΑΞΙΟΣΗΜΕΙΩΤΟ ότι ο απολογισμός του Μάξιμου Χαρακόπουλου δημοσιοποιήθηκε μετά τον ανασχηματισμό, δεν υπήρξε πρόθεση δημιουργίας εντυπώσεων.
Κι ακόμη πιο ενδιαφέρον που φαίνεται να έπιασε τόπο η παραίνεση του πρωθυπουργού για συνεργασία μεταξύ των υπουργών. Η οποία άλλωστε συνοδεύτηκε και από θύματα, καθώς «θερμά δίδυμα» σε υπουργεία, προερχόμενοι μάλιστα και από το ίδιο κόμμα βρέθηκαν αμφότεροι εκτός κυβέρνησης (π.χ. Λυκουρέντζος-Σαλμάς).
* * *
*ΛΟΙΠΟΝ, υπουργός Τσαυτάρης και αναπληρωτής υπουργός Μάξιμος, εθεάθησαν μαζί στη Βουλή. Κάθισαν και στο καφενείο να πιουν ένα καφεδάκι, διαλύοντας τη φημολογία ότι δεν ανταλλάσσουν καλημέρα.
Κι ο Λαρισαίος χαριτολογώντας έλεγε ότι η συγκατοίκησή τους δεν είναι γάμος από έρωτα. «Άλλωστε με τον υπουργό δεν γνωριζόμαστε καν πριν διαβούμε την πόρτα της Αχαρνών», όπου εδρεύει το υπουργείο. «Κι επιπλέον, στα χρόνια των γονιών μας, οι επιτυχημένοι γάμοι προέρχονταν από συνοικέσιο». (Προξενητάδες εν προκειμένω Σαμαράς και Βενιζέλος).
Ζ.