ΣΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΑΣ ΣΠΥΡΟ ΤΣΙΚΡΙΚΑ

«Καμπάνα» 27 μηνών για μη καταβολή εισφορών στο ΙΚΑ

* «Με θεωρούν υπεύθυνο αλλά δεν με αφήνουν να εκποιήσω» λέει στην «Ε»

Δημοσίευση: 18 Οκτ 2016 11:08

Με 27 μήνες φυλάκιση τιμωρήθηκε ο πρώην πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Λάρισας κ. Σπύρος Τσικρίκας χθες από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας καθώς κρίθηκε ένοχος για την πράξη της μη καταβολής εισφορών προς το ΙΚΑ και συγκεκριμένα την περίοδο 2010 – 2011.

Πρόκειται για ζητήματα που τον «ταλαιπωρούν» όπως ανέφερε ο ίδιος μιλώντας στην «Ε» εδώ και πολλά χρόνια και τον αφήνουν εγκλωβισμένο καθώς «από τη μια με θεωρούν υπεύθυνο και από την άλλη δεν με αφήνουν να εκποιήσω».

Πιο συγκεκριμένα στάθηκε στο ν. 4015 επί υπουργίας Σκανδαλίδη, ο οποίος σύμφωνα με τον κ. Τσικρίκα «δεν επιτρέπει στις ΕΑΣ να προχωρήσουν σε εκποίηση μέρους των περιουσιακών στοιχείων αξίας των ακινήτων, περίπου 45 εκ. ευρώ για την εξόφληση οφειλών προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία. Πού ζούμε; Είναι κράτος δικαίου αυτό;» αναρωτιέται και συνεχίζει για το θέμα του οικοπέδου απέναντι από το Gaea. «Εμείς παραχωρήσαμε σαν Ένωση τον χώρο για τα Σχολεία στον Δήμο. Η υποχρέωση που έχει ο Δήμος είναι να σου δώσει λεφτά ή ένα άλλο οικόπεδο. Όταν δεν έχει χρήματα ο Δήμος και οικόπεδα τότε διεκδικείς από την κτηματική υπηρεσία. Πήραμε οικόπεδο κοντά στον Μπακογιάννη. Πήγαμε να το πουλήσουμε με δημόσια δημοπρασία για 1.780.000, αλλά μας μας ευνούχισε η πολιτεία» είπε και συνέχισε στην περίπτωση ανταλλαγής του Gaea για τη δημιουργία ιατρικού κέντρου. Τέλος υπογράμμισε πως «υπάρχουν από τον εκκαθαριστή κατατεθειμένα 870.000 ευρώ στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων από ενοίκια που έχουν εισπραχθεί, αλλά δεν τα παίρνει το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, λόγω γραφειοκρατίας» κατέληξε ο κ. Τσικρίκας.

Κ. ΓΚΙΑΣΤΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass