Τυρναβίτικο αγροτικό συλλαλητήριο με μηχανήματα την Παρασκευή

Δημοσίευση: 18 Οκτ 2016 12:38 | Τελευταία ενημέρωση: 18 Οκτ 2016 12:42

Αγωνιστική πρόσκληση συμμετοχής στο τυρναβίτικο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου στην κεντρική πλατεία του Τυρνάβου στις 12 το μεσημέρι, με γεωργικά μηχανήματα απηύθυναν οι διοικήσεις της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων νομού Λάρισας και των Αγροτικών Συλλόγων περιοχής Τυρνάβου.

Στα πλαίσια συνέντευξης τύπου που δόθηκε στο ξενοδοχείο «Μετροπόλ» στη Λάρισα, ο πρόεδρος της ΕΟΑΣΝΛ Ρίζος Μαρούδας ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής: Στις 7 Οκτώβρη πραγματοποιήσαμε ανοιχτή συνέλευση-σύσκεψη στο Εμμανουήλειο Πνευματικό Κέντρο Τυρνάβου, όπου αποφασίσαμε την πραγματοποίηση συλλαλητηρίου με τρακτέρ στην κεντρική πλατεία Τυρνάβου, την Παρασκευή 21 Οκτώβρη και ώρα 12 μ.μ, για να διεκδικήσουμε αγωνιστικά την επίλυση των παρακάτω αιτημάτων μας. Γιατί, παρά τις υποσχέσεις και την έκφραση συμπάθειας εκ μέρους των διαφόρων κυβερνητικών, υπηρεσιακών και τοπικών παραγόντων αυτά παραμένουν μέχρι σήμερα άλυτα.

Ακολούθως ο κ. Μαρούδας αναφέρθηκε στα αιτήματα της κινητοποίησης, που είναι τα εξής: Ολοκληρωτικές και άμεσες αποζημιώσεις στο 100%, για τις παραγωγές που χάθηκαν από τον παγετό της 26ης Μάρτη 2016, καθώς επίσης για τις παραγωγές που επλήγησαν πρόσφατα από χαλαζοπτώσεις και ανεμοθύελλες στην επαρχία Τυρνάβου. Την κατάργηση των φόρων στο κρασί και την διατήρηση των διημέρων απόσταξης. -ΕΑΓΑ κρατικός φορέας με επαρκή χρηματοδότηση από το κράτος και αλλαγή του κανονισμού ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει στο 100% την παραγωγή και το κεφάλαιο από τα φυσικά φαινόμενα και τις νόσους των ζώων. Πάγωμα των «χαρατσιών» και όλων των υποχρεώσεων των πληγέντων αγροτών.

Κλείνοντας ο πρόεδρος της ΕΟΑΣΝΛ άσκησε δριμεία κριτική στην συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που μαζί με την ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ ψήφισαν το Μνημόνιο και σε συνδυασμό με τα παραπάνω προβλήματα σε τοπικό επίπεδο, φέρνουν μεγαλύτερη φτώχεια και εξαθλίωση για χιλιάδες αγρότες και κτηνοτρόφους.

Σύμφωνα με τον κ. Μαρούδα «νέα χαράτσια ετοιμάζονται να προστεθούν στα παλιά, όπως το περιβαλλοντικό τέλος στο νερό ύδρευσης και άρδευσης και η πολλαπλή συμμόρφωση (ΚΤΕΟ για τα γεωργικά μηχανήματα),όπως προβλέπει η ΚΑΠ. Σχεδιάζουν νέα μεγάλη αύξηση στο χαράτσι του ΕΝΦΙΑ για τα χωράφια. Αύξησαν από φέτος τις ασφαλιστικές εισφορές για την υγεία στο 6,95%. Σχεδιάζουν τη μείωση των συντάξεων κατά 60% για όσους συνταξιούχους αγρότες αναγκάζονται να καλλιεργούν λόγω της εξευτελιστικής σύνταξης του Ο.Γ.Α. Ετοιμάζουν πλειστηριασμούς και κατασχέσεις για τα κόκκινα δάνεια. Κάθε χρόνο αυξάνουν τις ασφαλιστικές εισφορές στον ΕΑΓΑ, ενώ μειώνουν η δεν δίνουν αποζημιώσεις σε όσους δικαιούνται, όπως φέτος σε όσους η παραγωγή τους καταστράφηκε από τον παγετό και άλλες φυσικές καταστροφές».

                                                                                                                        Γ.Ρ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass