ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ- ΚΕΛΛΑΣ ΓΙΑ ΠΑΓΕΤΟ ΣΕ ΤΕΜΠΗ

Να επανεξεταστούν οι ζημιές των αμυγδαλοπαραγωγών

Δημοσίευση: 24 Μαϊ 2017 16:28

Αν θα προβεί σε συγκεκριμένες ενέργειες, ώστε να εξεταστεί το αίτημα των αμυγδαλοπαραγωγών του Καλοχωρίου και της ευρύτερης περιοχής για την αποζημίωση των ζημιών που υπέστησαν από τον παγετό του Απριλίου και αν ναι ποιες θα είναι αυτές, ζητούν να πληροφορηθούν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξ. Χαρακόπουλος και Χρ. Κέλλας από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βαγγέλη Αποστόλου.

Στην ερώτησή τους αναφέρουν ότι «οι αμυγδαλοπαραγωγοί του Καλοχωρίου του Δήμου Τεμπών και της ευρύτερης περιοχής είναι απογοητευμένοι για το μέγεθος των ζημιών που υπέστησαν οι αμυγδαλιές τους, από τον πρόσφατο παγετό στις αρχές του Απριλίου».

Οι βουλευτές παραθέτουν για τις αναφερθείσες ζημιές, δημοσίευμα της εφημερίδας “Ελευθερία” της Λάρισας, (23.05.17 του δημοσιογράφου κ. Γιώργου Ρούστα) που τις υπολογίζει να «κυμαίνονται από 60-80%, ποσοστό μεγαλύτερο της αρχικής εικόνας που αντίκρισαν οι εκτιμητές του ΕΛΓΑ». Σύμφωνα με το ρεπορτάζ «το αρχικό σκεπτικό των εκτιμητών του ΕΛΓΑ είναι ότι η απώλεια παραγωγής στα αμύγδαλα προέρχεται από άλλες αιτίες, αλλά οι παραγωγοί εμφανίζονται σίγουροι ότι το πρόβλημα οφείλεται στις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες που σημειώθηκαν όταν ολοκληρώθηκε η ανθοφορία και ξεκινούσε η καρπόδεση».

Ο βουλευτές καταλήγουν υπογραμμίζοντας ότι οι αμυγδαλοπαραγωγοί της περιοχής υποστηρίζουν πως «η ζημιά που δημιούργησε ο παγετός της 2ας Απριλίου φαίνεται πιο έντονα τώρα, μειώνοντας σημαντικά την παραγωγή τους. Ουσιαστικά, αυτό που τονίζουν είναι ότι η ζημιά έχει εξελιχθεί περαιτέρω από τη στιγμή που ελέγχθηκαν οι καλλιέργειες από τους εκτιμητές του ΕΛΓΑ. Ζητούν, λοιπόν, να επανεξεταστεί το αν η ζημιά οφείλεται στον παγετό, καθώς θεωρούν πως αυτός είναι ο κύριος λόγος στον οποίο οφείλεται η απώλεια της παραγωγής τους και όχι σε άλλα αίτια που δεν αποζημιώνονται από τον ΕΛΓΑ».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass