ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΤΗΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ

«Πειραιώς Green Επιχειρείν - NetMetering»

Δημοσίευση: 26 Μαϊ 2017 15:45

Συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και καινοτόμες λύσεις με στόχο τη μείωση του κόστους παραγωγής, προκειμένου να εξασφαλιστεί η αποτελεσματικότητα και βιωσιμότητα των αγροτικών εκμεταλλεύσεων, με παράλληλη διασφάλιση των φυσικών πόρων, αναλαμβάνει η Τράπεζα Πειραιώς.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει σε χθεσινή ανακοίνωσή της, η Τράπεζα, αξιοποιώντας τη σημαντική τεχνογνωσία και εμπειρία της Μονάδας Green Banking-Αναπτυξιακά Προγράμματα, προσφέρει το «Πειραιώς Green Επιχειρείν - NetMetering».

Το εξειδικευμένο χρηματοδοτικό πρόγραμμα είναι εστιασμένο στον τομέα της αυτοπαραγωγής ενέργειας με ενεργειακό συμψηφισμό και απευθύνεται σε εκμεταλλεύσεις φυτικής και ζωικής παραγωγής με υψηλές ενεργειακές ανάγκες.

Με στόχο το βέλτιστο σχήμα χρηματοδότησης, σύμφωνα με τα ξεχωριστά χαρακτηριστικά κάθε γεωργικής εκμετάλλευσης, παρέχεται υποστήριξη μέσω εξειδικευμένων στελεχών, σε 50 επιλεγμένα καταστήματα του δικτύου, σε όλη τη χώρα. Επιπλέον, παρέχεται ενημέρωση για τις εκάστοτε ευκαιρίες χρηματοδότησής μέσω των επιδοτούμενων προγραμμάτων (Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης, ΕΣΠΑ, Ευρωπαϊκά Προγράμματα κα), τόσο από τα εξειδικευμένα στελέχη του δικτύου καταστημάτων, όσο και από την πρωτοποριακή διαδικτυακή πλατφόρμα 360funding.gr.

Με στόχο την κάλυψη αναγκών για μικρές παρεμβάσεις που επηρεάζουν θετικά την προσπάθεια των παραγωγών στον περιορισμό του κόστους αγροτικής παραγωγής, η Τράπεζα προσφέρει επίσης και το νέο προϊόν «Μικρο-χρηματοδότησης Αγροτών έως 5.000 ευρώ».

Ενδεικτικά, τέτοιες παρεμβάσεις αφορούν στην τοποθέτηση inverter για την καλύτερη απόδοση του ηλεκτροκινητήρα της γεώτρησης, σε δράσεις για μείωση των απωλειών από τα αρδευτικά συστήματα, στην αγορά μικρο-εργαλείων συλλογής για τον περιορισμό των εργατικών, στην κάλυψη εδαφολογικών μελετών, μελετών ευφυούς γεωργίας κα.

Παράλληλα, μέσω της συνεχούς ανάπτυξης των Προγραμμάτων «Συμβολαιακής Γεωργίας / Κτηνοτροφίας» και «Συμβολαιακής Τραπεζικής Αγροεφοδίων», η Τράπεζα Πειραιώς συμβάλλει στη διαμόρφωση ανταγωνιστικών τιμών των εφοδίων σε όλη την αλυσίδα εμπορίας, επηρεάζοντας με τον τρόπο αυτό θετικά τη αποκλιμάκωση του σχετικού κόστους παραγωγής.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass