ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΟΙ ΑΡΔΕΥΤΕΣ – ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΝΑ ΚΑΟΥΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ

Δεν συνδέει η ΔΕΗ γεωτρήσεις στον Αμπελώνα

*Συνάντηση Σαρχώση με τον ΥΠΕΝ Γ. Σταθάκη και πρόεδρο της ΔΕΗ *Εκτακτη συνέλευση αύριο του ΤΟΕΒ Μάτι Τυρνάβου

Δημοσίευση: 06 Μαϊ 2018 22:02
Εξάντλησε όλα τα περιθώρια ο δήμαρχος Τυρνάβου Π. Σαρχώσης να οθεί λύση στο πρόβλημα του ΤΟΕΒ Μάτι Τυρνάβου με τη ΔΕΗ σε συνεργασία με τον πρόεδρο του οργανισμού Σωτήρη Τζιούφα Εξάντλησε όλα τα περιθώρια ο δήμαρχος Τυρνάβου Π. Σαρχώσης να οθεί λύση στο πρόβλημα του ΤΟΕΒ Μάτι Τυρνάβου με τη ΔΕΗ σε συνεργασία με τον πρόεδρο του οργανισμού Σωτήρη Τζιούφα

Σε απόγνωση βρίσκονται οι αρδευτές του ΤΟΕΒ Μάτι Τυρνάβου με έδρα τον Αμπελώνα αφού, όπως όλα δείχνουν και παρά τις πολύμηνες προσπάθειες που κάνει η διοίκηση του Οργανισμού σε συνεργασία με τον Δήμο Τυρνάβου και με προσωπικές παρεμβάσεις του δημάρχου κ. Παναγιώτη Σαρχώση, το πρόβλημα με την ηλεκτροδότηση γεωτρήσεων του Οργανισμού στις οποίες είναι κομμένο το ρεύμα λόγω χρεών, δεν λύθηκε.

Αποτέλεσμα πάνω από 11.000 στρέμματα να μένουν χωρίς νερό με το καλοκαίρι να πλησιάζει και οι θερμοκρασίες να ανεβαίνουν, με πιθανό αποτέλεσμα ο πράσινος κάμπος της ευρύτερης περιοχή του Αμπελώνα – Φαλάνης - Γιάννουλης να μετατραπεί σε έρημο και οι καλλιέργειες να ξεραθούν και να καταστραφούν ολοσχερώς.

Δύο κινήσεις έκανε χθες και προχθές ο δήμαρχος Τυρνάβου κ. Παναγιώτης Σαρχώσης καταβάλλοντας προσωπικά προσπάθειες ώστε να βρεθεί λύση και να γίνει διακανονισμός στα χρέη του ΤΟΕΒ Μάτι Τυρνάβου, να ηλεκτροδοτηθούν οι γεωτρήσεις και να μπορέσουν οι αρδευτές να ποτίσουν τις καλλιέργειές τους.

Συγκεκριμένα συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΔΕΗ κ. Μ. Παναγιωτάκη στην Αθήνα για να μεταφέρει την πρόταση που συνδιαμόρφωσε με τον πρόεδρο του ΤΟΕΒ Μάτι Τυρνάβου κ. Σωτήρη Τζιούφα, αναφορικά με τη ρύθμιση της οφειλής του Οργανισμού προς της ΔΕΗ ώστε να επαναηλεκτροδοτηθούν οι γεωτρήσεις.

Δυστυχώς ο δήμαρχος Τυρνάβου συνάντησε την κάθετη άρνηση των αρμόδιων υπηρεσιακών παραγόντων της επιχείρησης που χαρακτήρισαν ανεπαρκή την πρόταση κάνοντας λόγο και για έλλειψη εμπιστοσύνης προς τον ΤΟΕΒ Μάτι Τυρνάβου με δεδομένο ότι δεν ανταποκρίθηκε στις μέχρι τώρα ρυθμίσεις και ούτε πλήρωσε τρέχουσες οφειλές.

Επίσης, χθες Σάββατο, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών του ο κ. Σαρχώσης είχε συνάντηση για το ζήτημα στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, στη Θεσσαλονίκη, με τον υπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος κ. Γιώργο Σταθάκη, παρουσία και αν. υπουργού κ. Σωκράτη Φάμελλου. Ο κ. Σαρχώσης μετέφερε το πρόβλημα που υπάρχει με τον υπουργό να σημειώνει ότι είναι θέμα που αφορά πολλούς ΤΟΕΒ σε όλη την Ελλάδα. Σημείωσε ακόμα ο κ. Σαρχώσης ότι αν δεν ηλεκτροδοτηθούν οι γεωτρήσεις, θα καταστραφούν οι καλλιέργειες από την ξηρασία ενώ ο κ. Σταθάκης είπε ότι θα προσπαθήσει να αντιμετωπίσει το πρόβλημα.

ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΥΡΙΟ

Με βάση και τα παραπάνω και την αρνητική απάντηση της ΔΕΗ στις προτάσεις του ΤΟΕΒ Μάτι Τυρνάβου για διακανονισμό και ηλεκτροδότηση των γεωτρήσεων, ο ΤΟΕΒ Μάτι Τυρνάβου με έδρα τον Αμπελώνα καλεί αύριο Δευτέρα, στις 8.30 το βράδυ έκτακτη Γενική Συνέλευση των μελών του, στην μεγάλη αίθουσα του παλιού δημαρχείου Αμπελώνα.

Η διοίκηση για μια ακόμη φορά καλεί τους αρδευτές-μέλη της να εξοφλήσουν τις παλιές οφειλές προς τον οργανισμό αλλά και να καταβάλουν το 50% των τελών της φετινής χρονιάς για να μπορέσει να εξυπηρετηθεί η όποια ρύθμιση συναποφασιστεί με τη ΔΕΗ.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass