Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πληρώνει ενισχύσεις σε κτηνοτρόφους

* Ο ΟΠΕΚΕΠΕ από 15 - 20 Μαΐου * Δήλωση του μέλους του Δ.Σ. Ζ. Παρλίτση

Δημοσίευση: 07 Μαϊ 2018 22:15

Στην πληρωμή μέσα στο χρονικό διάστημα από 15 έως 20 Μαΐου 2018 των συνδεδεμένων ενισχύσεων σε κτηνοτρόφους αλλά και αγρότες σε ζωικό και φυτικό κεφάλαιο προχωρά ο ΟΠΕΚΕΠΕ σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε χθες στην «ΕτΔ» το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού κ. Ζήσης Παρλίτσης.

Ο κ. Παρλίτσης κάνει ειδική αναφορά στον νομό Λάρισας, αφού θα πληρωθούν κτηνοτρόφοι και αγρότες του νομού, ενώ σημειώνει ότι υπήρξε μια μικρή καθυστέρηση, ωστόσο οι δικαιούχοι κτηνοτρόφοι, αλλά και αγρότες θα πάρουν αυτά που δικαιούνται.

Ειδικότερα σε ό,τι αφορά τον κτηνοτροφικό κόσμο ο κ. Παρλίτσης σημειώνει ότι οι κτηνοτρόφοι θα δουν τα χρήματά τους κατατεθειμένα στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα 15 -20 Μαΐου.

Επίσης, ο κ. Παρλίτσης σημειώνει ότι: Με τους υπολογισμούς που έχουν γίνει σε γίδες και προβατίνες από 10 – 12 ευρώ το ζώο, στα θηλυκά βοοειδή το ποσό θα κυμανθεί από 145 – 155 ευρώ το ζώο.

Για τις ειδικές ενισχύσεις τα ποσά θα διαμορφωθούν ως εξής:

Για εκτροφή βοοειδών σε όσους διέθεταν ειδικά δικαιώματα με βάση τον Καν. 73/2009 και δεν δηλώνουν επιλέξιμες εκτάσεις: min 3 MMZ, 6μηνη διατήρηση 230 – 240 ευρώ/ΜΜΖ.

Για εκτροφή αιγοπροβάτων σε όσους διέθεταν ειδικά δικαιώματα με βάση τον Καν. 73/2009 και δεν δηλώνουν επιλέξιμες εκτάσεις: min 3 MMZ, 6μηνη διατήρηση 33 – 37 ευρώ/ζώο.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Σχετικά Άρθρα