Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Eκκληση Ροντούλη στον ΕΛΓΑ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΧΘΕΣΙΝΗ ΧΑΛΑΖΟΠΤΩΣΗ ΣΤΟΝ ΤΥΡΝΑΒΟ

Δημοσίευση: 16 Ιουν 2018 16:59

Την άμεση παρέμβαση του ΕΛΓΑ ζητά ο επικεφαλής της «Δράσης Πολιτών» Τυρνάβου κ. Στέλιος Ροντούλης αναφορικά με την προχθεσινή έντονη χαλαζόπτωση που έπληξε αγροτικές περιοχές του Δήμου Τυρνάβου.

Ο κ. Ροντούλης ζητά από τον ΕΛΓΑ να προχωρήσει τάχιστα η εξατομίκευση των ζημιών προκειμένου οι αγρότες να λάβουν δίκαιες και γρήγορες αποζημιώσεις.

Αναλυτικότερα η παρέμβαση του κ. Ροντούλη στην «Ε» έχει ως εξής:

«Τελικά η θεομηνία δεν αποφεύχθηκε. Περιοχές του Δήμου Τυρνάβου χτυπήθηκαν ανελέητα από χαλάζι, οδηγώντας σε απόγνωση τους πληγέντες παραγωγούς, καθώς εκατοντάδες στρέμματα με αχλάδια, ροδάκινα, αμπέλια κ.λπ. υπέστησαν ολοκληρωτική καταστροφή.

Για παράδειγμα, η καταστροφή στην περιοχή Γκαρλάρ του Αμπελώνα είναι μεγάλων διαστάσεων. Όπως μας πληροφορούν οι ίδιοι οι παραγωγοί, χαλάζι σε μέγεθος κουφετιού ισοπέδωσε κυριολεκτικά τις καλλιέργειές τους, επιφέροντας οδυνηρές οικονομικές απώλειες.

Το ίδιο συνέβη και στις περιοχές Γιακάς και Γκούμια των Δελερίων, όπου χτυπήθηκαν εξίσου σφοδρά ροδάκινα , αμπέλια και άλλες καλλιέργειες.

Τούτων δοθέντων, καλούμε τον ΕΛΓΑ να προχωρήσει τάχιστα στην εξατομίκευση των ζημιών, προκειμένου οι πληγέντες αγρότες να λάβουν γρήγορες και δίκαιες αποζημιώσεις. Κάθε ολιγωρία θα είναι ανεπίτρεπτη, καθώς οι παραγωγοί ήδη αντιμετωπίζουν οξύτατα οικονομικά προβλήματα, λόγω υψηλού κόστους παραγωγής, μειωμένων τιμών στα προϊόντα και "κλειστών" αγορών από το ρωσικό εμπάργκο».

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Σχετικά Άρθρα