Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Καταστροφές από μπουρίνι στο Μακρυχώρι

ΣΕ ΑΜΥΓΔΑΛΕΩΝΕΣ ΚΑΙ ΜΠΟΣΤΑΝΙΑ

Δημοσίευση: 19 Ιουν 2018 22:28
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Ξεχείλισαν, χθες το απόγευμα, οι χείμαρροι στην περιοχή Μακρυχωρίου του Δήμου Τεμπών προκαλώντας μεγάλες καταστροφές σε καλλιέργειες, κυρίως σε αμυγδαλεώνες

Το μπουρίνι, που έπεσε στον ορεινό όγκο πάνω από το χωριό, ήταν τόσο δυνατό ώστε μέσα σε λίγα λεπτά της ώρας οι φουσκωμένοι χείμαρροι κατέκλυσαν τα πάντα. Μεγάλες ζημιές υπέστησαν επίσης και καλλιέργειες με καρπούζια τα οποία βρίσκονται στο στάδιο της συγκομιδής. Σε απόγνωση βρίσκονται δεκάδες παραγωγοί που είδαν τις καλλιέργειές τους να χάνονται. Άμεση ήταν η κινητοποίηση της προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Μακρυχωρίου κ. Άννας Μαγαλιού – Καραπάνου, η οποία επισκέφθηκε τα πλημμυρισμένα χωράφια και είδε από κοντά το μέγεθος της καταστροφής.

Μιλώντας χθες το βράδυ στην «Ε» η κ. Μαγαλιού σημείωσε ότι οι καταστροφές είναι μεγάλες και ότι πρέπει άμεσα να κινητοποιηθούν οι υπηρεσίες του ΕΛΓΑ, οι αρμόδιοι γεωπόνοι να επισκεφθούν τις πληγείσες περιοχές και να κινηθούν το γρηγορότερο δυνατό για την καταγραφή των καταστροφών και την εξατομίκευση των ζημιών, ώστε οι αγρότες να αποζημιωθούν δίκαια και έγκαιρα.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Σχετικά Άρθρα