Δράσεις κατάρτισης στον αγροδιατροφικό τομέα

Από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, την Π.Ε.Δ. Θεσσαλίας και τον Δήμο Μουζακίου

Δημοσίευση: 25 Ιουν 2018 15:24

Θετικά αποτελέσματα φαίνεται ότι έχει η συνεργασία της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Θεσσαλίας (ΠΕΔ) με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, αλλά και με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, σε θέματα αγροτικής εκπαίδευσης, καθώς επιτυγχάνεται υποστήριξη όλων αυτών των νέων ανθρώπων που θέλουν να επενδύσουν στη γεωργία, ώστε με τους καλύτερους δυνατούς όρους να υλοποιήσουν το σχέδιό τους και να επιτύχουν στο όραμά τους.

Έτσι με επιτυχία συνεχίζεται και φέτος η συνεργασία του Δήμου Μουζακίου με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, η οποία έχει ως στόχο την υποστήριξη νέων ανθρώπων να ασχοληθούν επαγγελματικά με τον πρωτογενή τομέα. Την προηγούμενη χρονιά εξελίχθηκε με εντυπωσιακή συμμετοχή 250 ατόμων το «Θερινό Σχολείο» στο Μουζάκι και φέτος αναμένεται σε παρόμοιες δράσεις στην Καρδίτσα και στα Τρίκαλα, να καταρτιστούν άλλα 100 άτομα. Τα παραπάνω υποστήριξαν, σε συνέντευξη Τύπου, ο δήμαρχος Μουζακίου και πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας κ. Γιώργος Κωτσός, η αναπλ. πρύτανη του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Μαίρη Καψοκεφάλου και ο καθηγητής Αγροτικής Οικονομίας κ. Κώστας Τσιμπούκας.

Οι δράσεις κατάρτισης και συμβουλευτικής που εκπονεί το ΓΠΑ στη Θεσσαλία στο πλαίσιο του έργου «Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά», χρηματοδοτούνται από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

To Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών οργανώνει σε επιλεγμένες περιοχές στη Θεσσαλία δράσεις κατάρτισης και συμβουλευτικής στα αντικείμενα «Αρωματικά και Φαρμακευτικά Φυτά», «Μελισσοκομία», «Αιγοπροβατοτροφία - Γαλακτοκομία – Τυροκομία» και «Βιώσιμη Παραγωγή Οσπρίων (Ψυχανθή)» από 1 Φεβρουαρίου μέχρι 15 Ιουνίου. Φέτος το Θερινό Σχολείο στα Τρίκαλα, θα υλοποιηθεί σε δύο κύκλους (28 Μαΐου - 3 Ιουνίου και 4 Ιουνίου - 10 Ιουνίου) και απευθύνεται σε νέους επιστήμονες που έχουν σπουδάσει επιστήμες που μπορούν να συνεισφέρουν στην ανάπτυξη του αγροδιατροφικού τομέα (γεωπόνοι, μηχανικοί, οικονομολόγοι, διαιτολόγοι, χημικοί, κ.λπ.) και διαρκεί 7 ημέρες. Εκπονείται σε κύκλους με συμμετοχή 60 νέων. Ήδη έχει ολοκληρωθεί ο πρώτος κύκλος και είναι σε εξέλιξη ο δεύτερος.

Ο Γ. ΚΩΤΣΟΣ

Σε δήλωσή του ο πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας, δήμαρχος Μουζακίου Γιώργος Κωτσός δήλωσε: Είμαι πεπεισμένος ότι σε συνεργασία με τα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα που αναπτύσσουν εξαιρετική δράση στους τομείς της εξωστρέφειας και της διασύνδεσης της πανεπιστημιακής γνώσης και έρευνας με την παραγωγική διαδικασία, μπορούμε να επιτύχουμε θαυμαστά αποτελέσματα. Η προσπάθεια που έχουμε ξεκινήσει με την πανεπιστημιακή κοινότητα είναι για τους νέους ανθρώπους ένα επιπλέον κίνητρο να πάρουν τη μεγάλη απόφαση, αφού θα ξέρουν ότι στη νέα ενασχόλησή τους θα έχουν εξειδικευμένους επιστήμονες αρωγούς και καθοδηγητές. Εμείς ως Τ.Α. συμπαραστεκόμαστε δυναμικά, πολύ περισσότερο όταν αυτές οι πρωτοβουλίες τελούν υπό τη σκέπη συνεργατικών σχημάτων που αποδεικνύουν μέσα από τη δράση τους ότι μπορούν να έχουν πολλαπλασιαστικά οφέλη τόσο για τους παραγωγούς όσο και για τους καταναλωτές.  

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass