Η ΔΕΗ «καίει» αγρότες ελλείψει προσωπικού

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΕΛΛΑ ΣΕ ΣΤΑΘΑΚΗ ΓΙΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΣΕ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΡΔΕΥΤΙΚΩΝ ΒΛΑΒΩΝ

Δημοσίευση: 26 Ιουν 2018 16:44

Το θέμα “των μεγάλων καθυστερήσεων στην αποκατάσταση των βλαβών του δικτύου της ΔΕΗ για εκατοντάδες αγροτικές γεωτρήσεις, που έχουν ως αποτέλεσμα την μη έγκαιρη άρδευση των καλλιεργειών σε περιοχές του Ν. Λάρισας”, φέρνει στη Βουλή ο αν. τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας κ. Χρήστος Κέλλας, με ερώτηση προς τον υπουργό Περιβάλλοντος κ. Γιώργο Σταθάκη.

Ο Λαρισαίος πολιτικός, έπειτα από επικοινωνία του με αγρότες του Νομού, ζητά από τον αρμόδιο Υπουργό “να προχωρήσει σε κάθε ενέργεια για τη στελέχωση της ΔΕΗ με τεχνικό προσωπικό, αφού παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των τεχνικών, δεν καλύπτονται οι ανάγκες, με αποτέλεσμα να μην αρδεύονται επαρκώς και εγκαίρως πολλές καλλιέργειες”.

Ακολουθεί αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης:

Η θερινή περίοδος αποτελεί για τη συντριπτική πλειοψηφία του αγροτικού κόσμου, την κορύφωση των εργασιών με τη συγκομιδή των καλλιεργειών.

Γίνεται λοιπόν εύκολα αντιληπτό, ότι οποιαδήποτε καθυστέρηση των εργασιών των αγροτών, μπορεί να προκαλέσει σημαντικές απώλειες στην παραγωγή και στο εισόδημά τους.

Το τελευταίο διάστημα, σε πολλές περιοχές του Ν. Λάρισας, παρατηρείται το φαινόμενο στη θερινή περίοδο, με κάθε βροχή ή έντονα καιρικά φαινόμενά, να σημειώνονται σοβαρές βλάβες στο δίκτυο της ΔΕΗ (πέφτουν οι ασφάλειες και τα “μπαστούνια” στις πομόνες).

Παρατηρούνται, όμως, μεγάλες καθυστερήσεις στην αποκατάσταση των βλαβών, αφού, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των τεχνικών της ΔΕΗ, το προσωπικό δεν επαρκεί για να καλυφθούν οι ανάγκες, με αποτέλεσμα, να μην αρδεύονται επαρκώς και εγκαίρως πολλές καλλιέργειες.

Επειδή οι ζημιές των αγροτών του Ν. Λάρισας από μεγάλες καθυστερήσεις στην αποκατάσταση των βλαβών της ΔΕΗ, είναι μεγάλες.

Επειδή το τεχνικό προσωπικό της ΔΕΗ, παρά τις φιλότιμες προσπάθειές του, δεν επαρκεί για να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες της θερινής περιόδου.

ΕΡΩΤΑΣΘΕ Κύριε Υπουργέ

Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προχωρήσετε για τη στελέχωση της ΔΕΗ με τεχνικό προσωπικό και ποιο το χρονοδιάγραμμα των ενεργειών σας;

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass