Προτεραιότητα τα συνεργατικά σχήματα για τον αγροτικό τομέα

ΣΤΟΝ ΚΟΚΚΑΛΗ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ

Δημοσίευση: 08 Ιουλ 2018 15:36

Τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βασίλη Κόκκαλη επισκέφτηκε στο γραφείο του ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Λαρισαίων Αγροτών κ. Φώτης Παπαδόπουλος.

Σκοπός της επίσκεψης ήταν να ενημερωθεί ο Υφυπουργός για την πορεία του συνεταιρισμού, καθώς και για τα φλέγοντα ζητήματα που αφορούν στους παραγωγούς. Στο τραπέζι της συζήτησης ετέθησαν ερωτήματα και προβληματισμοί των παραγωγών, σχετικά με την καινούργια νιτρορύπανση, αλλά και για το πότε θα πληρωθούν οι παλιές ενστάσεις, για την εμπορία των αγροεφοδίων με στόχο τη μείωση του κόστους παραγωγής, για το net metering, για τη δημιουργία δύο νέων ομάδων βαμβακιού και δημητριακών στην Ένωση, για την πληρωμή του πετρελαίου αγροτών, αλλά και γενικότερα για τα προγράμματα των αγροτών στα βιολογικά, στα σχέδια βελτίωσης κ.α.

Μετά το πέρας της συναντήσεως ο κ. Κόκκαλης δήλωσε ότι μόνο μέσω νέων συνεργατικών σχημάτων μπορούν να δημιουργηθούν θετικά αποτελέσματα με βασικό πυλώνα τον πρωτογενή τομέα και δεσμεύτηκε ότι θα απαντηθούν άμεσα όλα τα ερωτήματα που του έθεσε υπόψη του ο πρόεδρος.

ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ

Αναλυτικότερα τα θέματα που έθεσε στον κ. Κόκκαλη ο πρόεδρος του ΑΣ Λαρισαίων Αγροτών Φώτης Παπαδόπουλος ήταν τα εξής:

-Ενημέρωση για την πορεία του προγράμματος νιτρορύπανσης και των ενστάσεων που έχουν υποβληθεί για το προηγούμενο πρόγραμμα.

-Αξιοποίηση του προγράμματος net metering και από αγρότες, οι οποίοι θα επιδιώξουν τη χρηματοδότηση ιδιωτικών αρδευτικών έργων μέσα από τα προγράμματα Σχέδια Βελτίωσης, στα πρότυπα ανάλογου προγράμματος με τους ΤΟΕΒ.

-Αξιοποίηση από τον ΑΣ Λαρισαίων Αγροτών των εγκαταστάσεων (αποθήκες, πλάστιγγα) της Μάνδρας και των Δοξαρών, εξέλιξη που θα βοηθήσει την υλοποίηση της εμπορίας αγροεφοδίων που θα αποσκοπεί στη μείωση του κόστους παραγωγής.

-Δωρεάν παραχώρηση των γραφείων που χρησιμοποιεί ο Συνεταιρισμός στο εμπορικό κέντρο Gaea.

-Την αύξηση μέσω ποσόστωσης συμμετοχής των θεσσαλών αγροτών στα προγράμματα βιολογικών, Σχεδίων Βελτίωσης και νιτρορύπανσης, καθώς σήμερα η αναλογία είναι ένας στους δύο θεσσαλούς. Στόχος αυτή η αναλογία να αυξηθεί σε 2 στους 3, καθώς οι υποβληθείσες αιτήσεις είναι πολύ περισσότερες σε όλη την επικράτεια. 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass