Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κλιμάκιο του ΕΛΓΑ στις πληγείσες περιοχές

ΣΤΑ ΦΑΡΣΑΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΤΙΜΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΖΗΜΙΕΣ ΣΕ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

Δημοσίευση: 11 Ιουλ 2018 22:10

Μετά την ενημέρωση που είχε ο ΕΛΓΑ από τον δήμαρχο Φαρσάλων, κ. Αρη Καραχάλιο για τις καταστροφές που υπέστησαν καλλιέργειες στην επαρχία Φαρσάλων και ιδιαίτερα στη Δ.Ε. Πολυδάμαντα από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την περιοχή το περασμένο Σαββατοκύριακο, υπήρξε άμεση ανταπόκριση του Οργανισμού.

Κλιμάκιο με επικεφαλής τον διευθυντή κ. Μιχ. Λιόντο, τον διευθυντή Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Παν. Καλφούντζο, τον περιφερειακό σύμβουλο κ. Κων/νο Δεσπόπουλο και γεωπόνους επισκέφθηκε τις πληγείσες περιοχές (Βαμβακού, Δενδράκια, Ζ. Πηγή, Ρευματιά, Σιτόχωρο) και ενημερώθηκε από τον δημοτικό σύμβουλο Φαρσάλων κ. Χριστοδ. Παπαγεωργίου, τον πρόεδρο της Τ.Κ. Βαμβακούς κ. Κων/νο Ξυνογαλά και από αρκετούς αγρότες για τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν σε καλλιέργειες βαμβακιού, ντομάτας, καλαμποκιού κ.λπ.

Οι αγρότες, που υπέστησαν καταστροφές, ζήτησαν να αποτυπωθεί άμεσα το μέγεθος των ζημιών και να γίνουν δίκαια οι κρίσεις για τις αποζημιώσεις από τον Δήμο Φαρσάλων και οι δηλώσεις για τις εκτιμήσεις θα γίνονται εντός των προσεχών 15 ημερών.

 

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο "Ε")

Του Αχ. Μπακαλέξη

Σχετικά Άρθρα