Διαμαρτυρίας παραγωγών ρεβιθιού στον ΕΛΓΑ

Δημοσίευση: 18 Ιουλ 2018 16:02

Κάλεσμα συμμετοχής στην παράσταση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιήσουν αύριο Πέμπτη, το πρωί στις 10, στο υποκατάστημα του ΕΛΓΑ στη Λάρισα, απευθύνουν στους παραγωγούς ρεβιθιού οι Ομάδες Οσπρίων του ΘΕΣΤΟ και του Συνεταιρισμού Λαρισαίων Αγροτών.

Αφορμή για την αυριανή κινητοποίηση στάθηκε η πληροφορία των παραγωγών ρεβιθιού ότι η ζημιά που προκλήθηκε από την έντονη βροχόπτωση των προηγούμενων ημερών δεν θεωρείται ζημιογόνο αίτιο από τον Κανονισμό του ΕΛΓΑ και πιθανότατα η απώλεια παραγωγής και η ποιοτική υποβάθμιση του προϊόντος να αποδοθεί στον άνεμο και στο χαλάζι. Η προοπτική αυτή κινδυνεύει να καθυστερήσει σημαντικά τη διαδικασία των αποζημιώσεων και να μειώσει και τα καταβαλλόμενα ποσά. Υπενθυμίζεται ότι μόνο ένα 25% της φετινής παραγωγής μαζεύτηκε πριν τις βροχές, ενώ το ρεβίθι που έπεσε στο έδαφος δεν μπορεί να μαζευτεί από τις συλλεκτικές μηχανές, ούτε ως σπόρος μπορεί να χρησιμοποιηθεί λόγω υποχώρησης της φυτρωτικής του ικανότητας.

Το κάλεσμα των δύο Συνεταιρισμών απευθύνεται κυρίως στους παραγωγούς ρεβιθιού του Δήμου Κιλελέρ, όπου μεθαύριο Παρασκευή λήγει η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων ζημιάς στους τοπικούς ανταποκριτές του ΕΛΓΑ και στα Δ.Δ. Φαλάνης και Γιάννουλης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass