Ζητούν αποζημιώσεις στα ρεβίθια

ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΑΝ ΤΟΝ ΕΛΓΑ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δημοσίευση: 20 Ιουλ 2018 22:07

Επίσκεψη προκειμένου να βολιδοσκοπήσουν τις προθέσεις των εκτιμητών του ΕΛΓΑ αναφορικά με τη ζημιά που υπέστη από τις πρόσφατες βροχοπτώσεις η καλλιέργεια ρεβιθιού και την τύχη που θα έχει το αίτημά τους για αποζημίωση, πραγματοποίησαν χθες στο υποκατάστημα του ΕΛΓΑ στη Λάρισα, παραγωγοί του νομού, συνοδευόμενοι από αιρετούς της Αυτοδιοίκησης και εκπροσώπους Συνεταιρισμών.

Αναλυτικότερα αγρότες, με τη συνοδεία του αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενούς Τομέα Γιώργου Λαδόπουλου, των αντιδημάρχων Κιλελέρ Γ. Βακαλόπουλου, Κ. Χατζηκων/νου, του προέδρου του ΘΕΣΤΟ Χρ. Σουλιώτη και εκπροσώπων της Ομάδας Παραγωγών Οσπρίων του ΑΣ Λάρισας συναντήθηκαν με τον διευθυντή του ΕΛΓΑ Στ. Λιόντο και του ανέλυσαν τους λόγους για τους οποίους η ζημιά που υπέστη το ρεβίθι πρέπει να αποζημιωθεί.

Σύμφωνα με τον κ. Λαδόπουλο η ζημιά στην παραγωγή είναι πολύπλευρη. Υπάρχει ποιοτική υποβάθμιση στο προϊόν, κάτι που θα αποτυπωθεί και στις προσφερόμενες από τους εμπόρους τιμές. Επίσης, από τη βροχή το ρεβίθι αρχικά φούσκωσε κι εν συνεχεία ξεφούσκωσε, άρα υπάρχει και ποσοτική απώλεια. Σίγουρα τις επόμενες ημέρες αυτές οι απώλειες θα γίνουν πιο αισθητές. Όταν ξεκινήσει η συγκομιδή (πριν τις βροχές συλλέχθηκε μόνο το 20% της παραγωγής) θα διαπιστωθεί ότι οι μηχανές δεν θα συγκομίσουν όχι μόνο το πεσμένο ρεβίθι, αλλά κι αυτό που παρέμεινε στον λωβό».

Καταλήγοντας ο κ. Λαδόπουλος χαρακτήρισε «ψεύτες και υποκριτές όσους δηλώνουν δημόσια ότι στηρίζουν την αγροτική παραγωγή, αλλά επιτρέπουν να ισχύει ακόμη ο αναχρονιστικός Κανονισμός του ΕΛΓΑ που χορηγεί με σημαντική καθυστέρηση τις αποζημιώσεις κι αυτές κουτσουρεμένες».

Να σημειωθεί ότι η αντιπροσωπεία των αγροτών θα παραδώσει από Δευτέρα, τόσο στο περιφερειακό υποκατάστημα όσο και στην κεντρική διοίκηση του ΕΛΓΑ, υπόμνημα με το οποίο θα αναγράφονται επίσημα στοιχεία για το μέγεθος της ζημιάς που εκτιμάται ότι υπέστη η φετινή παραγωγή. Φυσικά μεγάλο ρόλο στα ποσά των αποζημιώσεων που θα αποφασισθούν θα παίξουν και οι πωλήσεις του προϊόντος στους εμπόρους, σε συνδυασμό με τις δηλώσεις του ΟΣΔΕ.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα Παρασκευή λήγει η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων για εκτιμήσεις της ζημιάς για τους παραγωγούς του Δήμου Κιλελέρ και τη Δευτέρα για τους αγρότες των Δήμων Λάρισας και Φαρσάλων.

Γ. Ρούστας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass