Το τροπικό «έφαγε» το ελληνικό καλοκαίρι…

ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΕΣ ΠΑΡΑΛΙΩΝ: ΕΩΣ ΚΑΙ 60% ΚΑΤΩ Η ΦΕΤΙΝΗ ΣΕΖΟΝ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΑΣΤΑΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ

«Το φετινό καλοκαίρι είναι χαμένο. Ο καιρός μάς έκανε μεγάλη ζημιά. Ο Ιούνιος χάθηκε, ο Ιούλιος είχε επίσης πολλά φαινόμενα αστάθειας του καιρού που δημιούργησαν και πολλές ζημιές σε καταστήματα (έσπασαν ομπρέλες, ξαπλώστρες), μόνο ο Αύγουστος μας μένει σε μια χαμένη σεζόν» αναφέρει ο πρόεδρος του Συλλόγου Καταστηματαρχών Παραλίων νομού Λάρισας κ. Δημήτρης Χασιώτης μιλώντας στην «Ε».

Μετά και τη χθεσινή ανακοίνωση-διαμαρτυρία του Συλλόγου για την επιλογή διοργάνωσης συναυλίας το ερχόμενο Σάββατο στο λιμάνι του Αγιοκάμπου, όπου εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους για την επιλογή τόσο του τόπου όσο και του χρόνου που τους στερεί ένα ακόμη «ωφέλιμο» Σαββατοκύριακο αφού κρατά τον κόσμο μακριά από τα μαγαζιά τους (ταβέρνες, καφέ μπαρ κ.ά.), οι καταστηματάρχες αγωνιούν για το αύριό τους.

Παρότι όπως λέει ο κ. Χασιώτης δεν υπάρχουν ακόμη ακριβείς εκτιμήσεις, ο ίδιος εκτιμά ότι η πτώση της κίνησης θα αγγίξει το 60%. «Από τις συζητήσεις που κάνουμε μεταξύ μας, ειλικρινά δεν ξέρω πόσα από τα καταστήματα που λειτουργούν σήμερα, του χρόνου θα μπορούν να ανοίξουν. Το φετινό καλοκαίρι είναι τροπικό και οι θερμοκρασίες δεν βοήθησαν ιδιαίτερα για να οδηγήσουν τον κόσμο στη θάλασσα. Τις καθημερινές δεν υπάρχει τίποτα. Το βράδυ δεν κυκλοφορεί ψυχή. Ένα σαββατοκύριακο περιμένουμε για να δουλέψουμε».

Όσον αφορά στον τουρισμό από άλλες χώρες, ο κ. Χασιώτης αναφέρει ότι υπάρχει ένας μικρός αριθμός τουριστών, κυρίως Πολωνοί, που όμως δεν καταναλώνουν. Όσον αφορά στη διαμαρτυρία τους αναφέρει «Δεν είμαστε αντίθετοι με τον θεσμό «Με θέα στο Αιγαίο» ίσα-ίσα που θέλουμε να συμμετέχουμε και να τον ενισχύσουμε. Να γίνονται πιο πολλές δράσεις και όλη τη χρονιά, όχι μόνο το καλοκαίρι. Διαφωνούμε με τις ημερομηνίες. Θα θέλαμε αυτό να γίνεται νωρίς τον Ιούνιο ώστε να ανοίξει την τουριστική σεζόν ή τέλη Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου για να έχουμε παράταση της σεζόν. Έχουμε προτάσεις και ξέρουμε τι χρειάζεται η περιοχή για να αναπτυχθεί. Εξάλλου, επενδύουμε σε αυτό. Εάν οι εκδηλώσεις γίνονταν στην πλατεία ή στο κέντρο και όχι στο λιμάνι αυτό θα βοηθούσε και εμάς. Η επιλογή του σημείου δεν θεωρούμε ότι είναι κατάλληλη».

ΝΑΤΑΣΑ ΠΟΛΥΓΕΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass