Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αναγγελία ζημιάς και σε άλλες περιοχές του Τυρνάβου

Δημοσίευση: 14 Αυγ 2018 22:10
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Θετικό αποτέλεσμα φαίνεται πως είχε η χθεσινή επίσκεψη εκπροσώπων αγροτών – αμπελουργών του Δήμου Τυρνάβου στα γραφεία του ΕΛΓΑ Λάρισας και συγκεκριμένα, στη συνάντηση που πραγματοποίησαν χθες το πρωί στα γραφεία του ΕΛΓΑ Θεσσαλίας με τον προϊστάμενο του ΕΛΓΑ, κ. Μιχάλη Λιόντο, ο πρόεδρος της Ε.Ο.Α.Ν.Σ.Λ. κ. Ρίζος Μαρουδας και ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Τυρνάβου κ. Αστέριος Τσικριτσής μετά από σχετικό αίτημα της Ε.Ο.Α.Σ.Ν.Λ. και του Αγροτικού Συλλόγου Τυρνάβου.

Ακολούθησε συζήτηση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες του νομού σχετικά με τις ζημιές που υπέστησαν από τα πρόσφατα καιρικά φαινόμενα. Στη διάρκεια αυτής της συζήτησης διαπιστώθηκε ότι στην αναγγελία ζημιάς που πραγματοποιήθηκε στις 3/08/2018 στον Δήμο Τυρνάβου περιλαμβάνονται μόνο τα χωριά του Δαμασίου και των Δελερίων, και η οποία αφορά στο σκίσιμο των επιτραπέζιων σταφυλιών από τις βροχοπτώσεις.

Σε σχετική ανακοίνωση τονίστηκε ότι οι δύο αγροτικοί φορείς ζήτησαν την αναγγελία ζημιών και για τις υπόλοιπες περιοχές του Δήμου Τυρνάβου που έχουν υποστεί ζημιά (σκίσιμο), ώστε οι παραγωγοί που επλήγησαν να έχουν το δικαίωμα να δηλώσουν ζημιά. Επίσης σημειώνουν ότι έλαβαν τη δέσμευση του κ. Λιόντου ότι θα εγκρίνει την αναγγελία ζημιάς και στις υπόλοιπες περιοχές.

Οι αγροτικοί φορείς καλούν όλους τους αμπελουργούς των παραπάνω περιοχών, οι οποίοι υπέστησαν ζημιά στα επιτραπέζια σταφύλια εξαιτίας των πρόσφατων βροχοπτώσεων, να κάνουν δήλωση ζημιάς άμεσα στους ανταποκριτές του ΕΛΓΑ που βρίσκονται στο Δημαρχείο Τυρνάβου καθώς η ημερομηνία δηλώσεων λήγει την Παρασκευή 17 Αυγούστου.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Σχετικά Άρθρα