Βγήκαν γαλάζια «μαχαίρια» στον Τύρναβο

ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΕΡ ΜΠΑΪΡΑΧΤΑΡΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΣΤΕΛΕΧΟΥΣ ΤΗΣ ΔΗΜΤΟ Ν.Δ. ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΤΩΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΗΜΕΡΩΝ

Δημοσίευση: 21 Αυγ 2018 22:08
Από τη χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Δήμου Τυρνάβου Από τη χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Δήμου Τυρνάβου

Νέα ενδοπαραταξιακή κόντρα ξέσπασε στη γαλάζια παράταξη και συγκεκριμένα στη ΔΗΜΤΟ Νέας Δημοκρατίας Τυρνάβου. Αυτή τη φορά το ζήτημα ξεκίνησε με επιστολή του προσωρινού προέδρου του νέου Κτηνοτροφικού Συλλόγου Δήμου Τυρνάβου, κ. Αργύρη Μπαϊρακτάρη, ο οποίος γνωστοποίησε την περασμένη εβδομάδα την αποχώρηση από τη ΔΗΜΤΟ Τυρνάβου της Ν.Δ., «μετά την απρόκλητη λεκτική επίθεση που δέχτηκε από τον αντιπρόεδρο της ΔΗΜΤΟ Τυρνάβου».

Χθες, μετά από σύσκεψη μελών της Διοίκησης και κτηνοτρόφων του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Δήμου Τυρνάβου με ανακοίνωσή τους στην «Ε» σημείωσαν «ότι μετά από την απρόκλητη επίθεση που δέχθηκε ο προσωρινός πρόεδρος του νέου Κτηνοτροφικού Συλλόγου Τυρνάβου, Αργύρης Μπαϊραχτάρης, από έναν κομματικό παράγοντα της Ν.Δ. της περιοχής του Τυρνάβου, ως Δ.Σ. είμαστε υποχρεωμένοι να ξεκαθαρίσουμε κάποια θέματα με τη παρούσα επιστολή προς όλους τους κομματικούς «παράγοντες» όλων των κομμάτων του Δήμου Τυρνάβου».

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή:

Ο ΑΡΓΥΡΗΣ ΜΠΑΪΡΑΧΤΑΡΗΣ

 Αρχικά ο κ. Μπαραϊχτάρης την περασμένη εβδομάδα με ανακοίνωσή του σημείωνε: «Συγκεκριμένα, ο κ. αντιπρόεδρος (ο κ. Χριστόφορος Κατσαρός) μου τηλεφώνησε και με απείλησε με διαγραφή, διατυπώνοντας ταυτόχρονα ύβρεις εναντίον μου, επειδή συναντήθηκα στον Αμπελώνα με τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Κόκκαλη».

Ο κ. Μπαϊαρχτάρης ουσιαστικά αναφέρεται, χωρίς να τον κατονομάζει, στον κ. Χριστόφορο Κατσαρό σημειώνοντας επίσης ότι πρόκειται για «ωμή παρέμβαση στα συνδικαλιστικά μου καθήκοντα την οποία θεωρώ εντελώς απαράδεκτη, γιατί προσβάλλει κι εμένα προσωπικά και το σύνολο των κτηνοτρόφων του Συλλόγου Δήμου Τυρνάβου. Ο συγκεκριμένος κύριος δεν είχε κανένα δικαίωμα να με απειλήσει με διαγραφή, γιατί η συνάντησή μου με τον κ. Κόκκαλη δεν είχε καμία απολύτως κομματική διάσταση. Αντιθέτως, όπως όφειλα ως προσωρινός πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Τυρνάβου, ανέπτυξα στον κ. υφυπουργό τα προβλήματα των κτηνοτρόφων και τα δίκαια αιτήματά τους, παρουσία και άλλων μελών του Κτηνοτροφικού Συλλόγου. Πέραν τούτου, δεν υπήρξε καμία άλλη συζήτηση με τον κ. Κόκκαλη, πράγμα που μπορεί και ο ίδιος ο υφυπουργός να πιστοποιήσει».

Και ο κ. Μπαϊραχτάρης καταλήγει: «Περιμένω την αντίδραση της ΝΟΔΕ Ν.Δ. Λάρισας, για να σταματήσουν παρόμοιες προσβλητικές συμπεριφορές και για να ικανοποιηθεί το περί δικαίου αίσθημα του τοπικού κτηνοτροφικού κόσμου».

Ο ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΚΑΤΣΑΡΟΣ

Ακολούθησε η αντίδραση του αντιπροέδρου της ΔΗΜΤΟ Ν.Δ. Τυρνάβου κ. Χριστόφορου Κατσαρού ο οποίος με δήλωσή του στην «Ε» σημειώνει ότι «είναι πλέον σε όλους προφανές πως το ίδιο γνωστό σε όλους κέντρο οργανώνει τη 2η στη σειρά επίθεση ενάντια στην τοπική Ν.Δ. Με στόχο ξανά το πρόσωπο του αντιπροέδρου της, διότι αυτόν θεωρούν αντίπαλο στις επιδιώξεις τους και υπεύθυνο για την ήττα τους στις εσωκομματικές εκλογές τον Μάιο του 2018».

 Ο κ. Κατσαρός δηλώνει ότι ουδέποτε μίλησε τηλεφωνικά με τον κ. Μπαϊραχτάρη και καταλήγει: «Το τερατώδες και συκοφαντικό ψέμα που φαντάζομαι τον έβαλαν να διακινήσει δια του Τύπου θα αποκαλυφθεί άμεσα. Ήδη αποστέλλω εξώδικο και αν δεν ανακαλέσει τη συκοφαντία με προφανή πολιτικό στόχο, θα προχωρήσω σε μήνυση και αγωγή. Τα τηλεφωνικά αρχεία θα αποδείξουν πως ποτέ δεν υπήρξε τηλεφωνική επαφή και θα οδηγήσουν τον συκοφάντη στη νέμεση».

Ο ΑΝΔΡΕΑ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

Στην αντιπαράθεση παρενέβη και ο πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Τυρνάβου Ν.Δ. κ. Ανδρέας Γιαννόπουλος ο οποίος με τη λιτή δήλωσή του αναφέρει: «Η ΔΗΜΤΟ Ν.Δ. Δήμου Τυρνάβου με νωπή και βροντερή λαϊκή εντολή δηλώνει προς όλους πως θα δώσει νικηφόρα τη μάχη των εθνικών και αυτοδιοικητικών εκλογών. Η εποχή που γυρολόγοι πολιτικάντηδες χρησιμοποιούσαν την παράταξη για να εξυπηρετήσουν δικές τους επιδιώξεις παρήλθε ανεπιστρεπτί».

ΥΠΕΡ ΜΠΑΪΡΑΧΤΑΡΗ

Μετά τα παραπάνω, συνεδρίασε χθες το μεσημέρι το Διοικητικό Συμβούλιο του νέου Κτηνοτροφικού Συλλόγου Δήμου Τυρνάβου και στο τέλος της συνεδρίασης δόθηκε στην «Ε» η εξής ανακοίνωση:

«Έπειτα από την απρόκλητη επίθεση που δέχθηκε ο προσωρινός πρόεδρος του νέου Κτηνοτροφικού Συλλόγου Τυρνάβου, Αργύρης Μπαϊραχτάρης, από έναν κομματικό παράγοντα της Ν.Δ. της περιοχής του Τυρνάβου, ως Δ.Σ. είμαστε υποχρεωμένοι να ξεκαθαρίσουμε κάποια θέματα με τη παρούσα επιστολή προς όλους τους κομματικούς «παράγοντες» όλων των κομμάτων του Δήμου Τυρνάβου:

-Δεν χειραγωγούμαστε από κανέναν «παράγοντα».

-Δεν πρόκειται να δίνουμε αναφορά σε κανέναν «παράγοντα» και σε καμία κομματική οργάνωση οποιουδήποτε κομματικού φορέα για το ποιον συναντούμε και τι λέμε. Είμαστε υποχρεωμένοι να συναντούμε και να συζητάμε με τον οποιοδήποτε και ειδικά με έναν υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης.

-Δε δεχόμαστε απειλές και εκφοβισμούς από κανέναν.

-Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να νομίσει πως ο Σύλλογος θα γίνει δικό του κομματικό «παραμάγαζο».

-Ανεξάρτητα από τις κομματικές πεποιθήσεις και προτιμήσεις του κάθε κτηνοτρόφου, ο Σύλλογος είναι ανεξάρτητος και έχουμε όλοι οι συνάδελφοι κτηνοτρόφοι κοινό γνώμονα το συμφέρον του κλάδου και τίποτα παραπάνω.

Με αυτήν την επιστολή ξεκαθαρίζουμε προς πάσα κατεύθυνση πως ο κτηνοτροφικός σύλλογος δεν θα παίξει το μικροκομματικό παιχνίδι κανενός. Θα παραμείνουμε ενωμένοι απέναντι σε «παράγοντες» που εδώ και καιρό επιδιώκουν με κάθε μέσο να μπλοκάρουν τον σχηματισμό του Κτηνοτροφικού Συλλόγου μόνο και μόνο επειδή δεν μπορούν να τον ελέγξουν... Απ’ τη μεριά μας συστήνουμε ψυχραιμία...».

Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Αγαπητέ «παράγοντα» σταμάτα πια να κυνηγάς φαντάσματα… σε συμβουλεύουμε επίσης να εγκαταλείψεις κάθε δικαστική απειλή εναντίον του συναδέλφου μας, γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα μας βρεις όλους απέναντί σου ως μάρτυρες υπεράσπισης του προέδρου μας. Δικαστικοί σου αντίπαλοι θα είναι σύσσωμοι οι κτηνοτρόφοι και όχι ο Αργύρης Μπαϊραχτάρης.

Τέλος τα μέλη του Κτηνοτροφικού Συλλόγου εκφράζουν τη δυσφορία τους για την παρέμβαση του κ. Ανδρέα Γιαννόπουλου, προέδρου της ΔΗΜΤΟ Τυρνάβου. Η παρέμβασή του ήταν εντελώς άσχετη με το όλο ζήτημα που ανέκυψε και μάλλον ερέθισε περισσότερο τους κτηνοτρόφους του Δήμου Τυρνάβου. Τον συμβουλεύουμε να είναι προσεκτικότερος και να μην απαξιώνει τους ανθρώπους της παραγωγής και του μόχθου, γιατί σίγουρα θα τους βρει μπροστά του».

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass