ΜΑΞ. ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΠΡΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Αφαιρέστε το «βαρίδι» του φόρου στο κρασί!

Δημοσίευση: 25 Αυγ 2018 16:49

Την ανάγκη κατάργησης του φόρου στο κρασί που, όπως υποστηρίζει, λειτουργεί ως «βαρίδι» στην ανάπτυξη του αμπελοοινικού τομέα, επισημαίνει -με αφορμή τις γιορτές κρασιού σε Αμπελώνα και Ραψάνη- ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος.

Σε μηνύματά του προς τον δήμαρχο Τυρνάβου κ. Παναγιώτη Σαρχώση για τη “Γιορτή Κρασιού Αμπελώνα”, και προς τον δήμαρχο Tεμπών κ. Κώστα Κολλάτο και τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Ραψάνης κ. Νικόλαο Γαγάρα για τη “Γιορτή Κρασιού και Αμπελιού Ραψάνης 2018” υπογραμμίζει ότι «αν θέλουμε να ενισχύσουμε την προοπτική των προϊόντων μας στη διεθνή ανταγωνιστική αρένα, η κοντόφθαλμη πολιτική που προσθέτει «βαρίδια» στην αναπτυξιακή δυναμική των ποιοτικών οινικών προϊόντων με τον φόρο στο κρασί, πρέπει να αναθεωρηθεί».

Ο Θεσσαλός πολιτικός τονίζει ότι «το αμπέλι και τα προϊόντα του, άρρηκτα συνδεδεμένο με την μακραίωνη ιστορία της χώρας μας, αποτελεί, εκτός από άξιο πρεσβευτή του ελληνικού πολιτισμού, σημείο αναφοράς για την ελληνική αγροτική παραγωγή. Η παράδοσή μας στην αμπελοκαλλιέργεια, το μεράκι των παραγωγών μας και η ποικιλομορφία των κλιματολογικών συνθηκών θέτουν τις καλύτερες βάσεις για ποιοτικότατη παραγωγή και εξαιρετικά κρασιά και αποστάγματα. Αν θέλουμε να ενισχύσουμε περαιτέρω την παραγωγή και την πώλησή του, οφείλουμε να σχεδιάζουμε στοχευμένες δράσεις που βοηθούν στην οργάνωση της παραγωγής και την ενίσχυση της εξωστρέφειας».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass