«Δηλητήριο» για το αμπέλι και το κρασί ο ΕΦΚ

* ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΣΤΕΡΙΟΥ ΡΟΝΤΟΥΛΗ

Δημοσίευση: 28 Αυγ 2018 15:30

Επιστολή στην «Ε» απέστειλε ο πρώην υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Τυρνάβου «Δράσης Πολιτών» κ. Αστέριος Ροντούλης αναφορικά με τα όσα υποστήριξε ο νυν υφυπουργός κ. Βασίλης Κόκκαλης.

Στην επιτολή του ο κ. Ροντούλης επισημαίνει:

«Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, αφού πρώτα έριξε το δηλητήριό της στο αμπέλι και στο κρασί (δηλαδή τον γνωστό παράλογο φόρο), προσπαθεί τώρα να περιορίσει το κακό και να περισώσει ό,τι μπορεί, ενόψει της επερχόμενης εκλογικής διαδικασίας, με επικοινωνιακά τεχνάσματα «τύπου Κόκκαλη».

Έτσι, στα εγκαίνια της 59ης Γιορτής Κρασιού Αμπελώνα, πληροφορηθήκαμε, για πολλοστή φορά είναι αλήθεια, από τον κ. Κόκκαλη ότι «τώρα που βγήκαμε από τα μνημόνια η κυβέρνηση θα καταργήσει τον φόρο στο κρασί», που η ίδια όμως έχει θεσμοθετήσει.

Στην πράξη, λοιπόν, οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ εφαρμόζουν αυτό που λέει ο θυμόσοφος λαός μας με την παροιμιακή έκφραση «να σε κάψω Γιάννη, να σε αλείψω λάδι». Αφού διαπίστωσαν τις στρεβλώσεις και τις λαθροχειρίες που προκάλεσαν με τη βλακώδη φορολογία τους στον οινοποιητικό κλάδο, χωρίς μάλιστα να εισρέουν και σοβαρά έσοδα στα δημόσια ταμεία, αρχίζουν τώρα να χρυσώνουν το «χάπι» με εμφανή την εκλογική υστεροβουλία, θεωρώντας ότι οι παραγωγοί τρώνε σανό.

Μπορεί, έτσι, η κυβέρνηση, υπό την πίεση της πραγματικότητας και των εκλογών, να καταργήσει τον ηλίθιο δικό της φόρο στο κρασί, αλλά η ζημιά στον κλάδο ήδη έχει αφήσει το αποτύπωμά της και αυτό δεν κρύβεται, όσα επικοινωνιακά τεχνάσματα κι αν επινοήσει το προπαγανδιστικό επιτελείο των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Γι’ αυτό, εξάλλου, κατά τη γνώμη της «Δράσης Πολιτών», η δημοτική αρχή, εν είδει βροντερής διαμαρτυρίας, δεν θα έπρεπε να θέσει τη φετινή Γιορτή Κρασιού υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού μιας κυβέρνησης που καιρό τώρα συνεχίζει να εμπαίζει τους αμπελοκαλλιεργητές και τους οινοπαραγωγούς. Δεν είναι δυνατόν από τη μια πλευρά η κυβέρνηση να κατακρεουργεί την αγορά του ελληνικού οίνου και από την άλλη να θέτει υπό τη σκέπη της εκδηλώσεις προβολής του κρασιού. Είναι πράγματα οξύμωρα και αντιφατικά.

Η δημοτική αρχή του Τυρνάβου έχασε μια καταπληκτική ευκαιρία να προβάλει τη δικαιολογημένη δυσαρέσκεια των οινοπαραγωγών, σε μια στιγμή με μεγάλη συμβολική σημασία, όταν δηλαδή με τη Γιορτή Κρασιού Αμπελώνα χτυπά στον τόπο μας η καρδιά της αγοράς του οίνου και της αμπελοκαλλιέργειας.

Με άλλα λόγια, με πρωτοβουλία της ίδιας της δημοτικής Αρχής, ο χώρος του Πάρκου του Αγ. Γεωργίου, όπου γίνεται η Γιορτή Κρασιού Αμπελώνα, θα έπρεπε να γεμίσει με συνθήματα του τύπου «Κάτω τα χέρια από το κρασί « ή «Όχι στον παράλογο φόρο κρασιού», έτσι ώστε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο κ. Β. Κόκκαλης, να λάβει το κατάλληλο μήνυμα της τοπικής κοινωνίας.

Μάλλον, όμως, περιμένουμε πολλά από την καθεύδουσα δημοτική αρχή του Τυρνάβου. Άλλωστε, υπάρχουν και οι κομματικές εξαρτήσεις. Είναι δυνατόν να κάνουν τέτοια πράγματα; Θα τους μαλώσει ο Αλέξης".

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass