Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Απλήρωτοι αγρότες της δάσωσης από το 2015!

ΕΡΩΤΗΣΗ ΜΑΞΙΜΟΥ ΠΡΟΣ ΑΡΑΧΩΒΙΤΗ

Δημοσίευση: 07 Σεπ 2018 15:24

«Η αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην απόδοση του αντισταθμίσματος για το πρόγραμμα δάσωσης προς τους δικαιούχους αγρότες, δημιουργεί εύλογες αντιδράσεις.

Ειδικά την τρέχουσα περίοδο που οι υποχρεώσεις των νοικοκυριών αυξάνονται γεωμετρικά, η μη απόδοση των οφειλόμενων από το 2015 και μετά, δημιουργεί όχι μόνο νέο κύκλο διαμαρτυριών άλλα και έντονη δυσφορία». Τα παραπάνω τονίζει ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος σε ερώτησή του προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σταυρό Αραχωβίτη.

Ο Θεσσαλός πολιτικός για πολλοστή φορά επανέρχεται εγκαλώντας την κυβέρνηση. «Όπως κατ’ επανάληψη έχει τονιστεί μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου» σημειώνει χαρακτηριστικά, «η παντελής απουσία χρονοδιαγράμματος πληρωμών, η αποσπασματική ενημέρωση των πολιτών και το “μπαλάκι” των ευθυνών από τις δύο εμπλεκόμενες υπηρεσίες, των δασαρχείων και του ΟΠΕΚΕΠΕ για τις καθυστερήσεις έχουν δημιουργήσει έντονο κλίμα δυσαρέσκειας.

Οι δικαιούχοι, για το εν λόγω πρόγραμμα δάσωσης, εύλογα διαμαρτύρονται για τις καθυστερήσεις, αφού ακόμα και σήμερα, δεν έχουν ολοκληρωθεί οι πληρωμές για το 2015. Επιτείνεται δε η δυσαρέσκεια, όταν η πολιτεία δεν ανταποκρίνεται ως οφείλει στα ερωτήματα των δικαιούχων. Ειδικά, όταν, αντί για πειστικές απαντήσεις, χρονοδιαγράμματα και δείγματα διάθεσης για την επίσπευση των καθυστερημένων πληρωμών, οι δικαιούχοι λαμβάνουν αόριστες απαντήσεις, συνεχείς αναβολές υποτιθέμενων ημερομηνιών πληρωμής, οι οποίες δυστυχώς διαρρέουν και μεταδίδονται από στόμα σε στόμα χωρίς, όμως, να ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Παρότι τα προβλήματα, οι καθυστερήσεις και το κλίμα που επικρατεί στις τάξεις των δικαιούχων έχουν επισημανθεί μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου τουλάχιστον τέσσερις φορές μέχρι σήμερα (και συγκεκριμένα με ερωτήσεις στις 19.07.2016, 06.04.2017, 21.06.2017 και 10.01.2018), η απουσία συγκεκριμένων απαντήσεων και χρονοδιαγράμματος πληρωμών στα ερωτήματα αυτά, φανερώνει ότι προφανώς δεν υπήρξε η πρέπουσα βούληση για την αντιμετώπιση του θέματος».

Κατόπιν τούτων, ο Μάξιμος Χαρακόπουλος ρωτά τον αρμόδιο υπουργό:

1. Για ποιους λόγους παραμένουν ακόμα εκκρεμότητες στο πρόγραμμα δάσωσης για το 2015;

2. Σε ποιες ενέργειες θα προβείτε ώστε να επισπευσθεί το κλείσιμο των συγκεκριμένων εκκρεμοτήτων;

3. Προτίθεστε να καθορίσετε χρονοδιάγραμμα πληρωμών για τις εκκρεμότητες των επομένων ετών για τον νομό Λάρισας;