Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πληρώνει ακόμη ένα 20% ο ΕΛΓΑ

Για αποζημιώσεις παραγωγών από θεομηνίες του ΄17

Δημοσίευση: 10 Σεπ 2018 15:46

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Εντός των επόμενων ημερών πρόκειται ο ΕΛΓΑ να πληρώσει το 20% των αποζημιώσεων για τις καταστροφές το 2017, ενώ το υπόλοιπο 10% αναμένεται να καταβληθεί εντός του Οκτωβρίου, όπως προανήγγειλε ο πρόεδρος του Οργανισμού Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων, Φάνης Κουρεμπές, μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων στο πλαίσιο της 83ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

"Εντός των επόμενων ημερών θα δοθούν οι αποζημιώσεις του 2017 για ζημιές στην καλλιέργεια πορτοκαλιών στην Πελοπόννησο -που συνέβησαν τέλος του προηγούμενου έτους- και θα καταβληθεί το 20% για τις ζημιές του 2017, συνολικού προϋπολογισμού 30 -35 εκατ. ευρώ", είπε ο κ. Κουρεμπές, προσθέτοντας ότι "δεν δίνουμε συνολικά το 30% για τις ζημιές του 2017 καθώς στην πρώτη αναθεώρηση το Γενικό Λογιστήριο του κράτους μας άναψε το φως μόνο για το ποσοστό αυτό". Πάντως, όπως έσπευσε να επισημάνει "ήδη προχωρά και η δεύτερη αναθεώρηση, για να δώσουμε εντός του Οκτωβρίου και το εναπομείναν 10% για τις ζημιές του 2017".

Σε ό,τι αφορά τις ζημιές που υπέστησαν καλλιέργειες σύκων στην Εύβοια από τις βροχοπτώσεις φέτος, ο κ. Κουρεμπές σημείωσε: "Πρόκειται για ζημιά που είναι ασφαλιστικά καλυπτόμενη στο 100%. Οι εκτιμήσεις ολοκληρώθηκαν και εντός του φθινοπώρου θα έχουμε και τα πορίσματα ώστε αμέσως μετά να προχωρήσουμε στην καταβολή των αποζημιώσεων".