«Λευκός χρυσός» της χώρας και «ναυαρχίδα» των Π.Ο.Π. η φέτα!

ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΑΣΣΟΝΑ

Δημοσίευση: 15 Σεπ 2018 22:02

Μέσα σε πανηγυρική ατμόσφαιρα και παρουσία των αρχών της Θεσσαλίας και όχι μόνο πραγματοποιήθηκαν χθες το βράδυ στην Ελασσόνα, στο κέντρο της μεγαλύτερης γαλακτοπαραγωγικής περιοχής της χώρας μας, τα εγκαίνια της Πανελλήνιας Διοργάνωσης «ΦΕΤΑ 2018».

Τον καθιερωμένο αγιασμό τέλεσαν ο αρχιμανδρίτης π. Βησσαρίων Καραλάσκος με τον αρχιερατικό επίτροπο της Ι. Μητρόπολης Ελασσώνος π. Δημήτριο Παπαγεωργίου.

Μιλώντας ο «οικοδεσπότης» δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Ευαγγέλου, ανάμεσα στα άλλα, εκμυστηρεύθηκε πρόταση που του έγινε για αλλαγή στον χαρακτήρα της διοργάνωσης και μεταφορά της στην Αθήνα ώστε να δοθεί ένα μήνυμα εξωστρέφειας και συνέχισε λέγοντας: «Μετά από πολλές συζητήσεις και ανταλλαγή απόψεων και επιχειρημάτων πήραμε την απόφαση να οργανώσουμε μεν κάτι ξεχωριστό, κάτι εντελώς διαφορετικό από όλα τα προηγούμενα που έχουν γίνει στην Ελασσόνα κατά το παρελθόν, αλλά να μείνουμε εδώ. Να μείνουμε εδώ, στην Ελασσόνα, στη μεγαλύτερη περιοχή παραγωγής γάλακτος στην Ελλάδα. Αποφασίσαμε να μείνουμε εδώ για φέτος, ώστε να στείλουμε ένα μήνυμα εξωστρέφειας από τον ίδιο μας τον τόπο, έναν τόπο που δεν δέχεται τη φροντίδα του κράτους, αν αυτό δεν πιεστεί να αναγνωρίσει τα πλεονεκτήματά μας και τον μόχθο των κατοίκων. Το στοίχημα είναι μεγάλο, όπως και το ρίσκο που αναλάβαμε…».

* Με τη σειρά του, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βασ. Κόκκαλης ανέφερε:

«Τα προϊόντα ΠΟΠ αναζητούν προστασία. Έχει να κάνει με τη λέξη ταυτότητα. Η «μάχη» για την αποτελεσματική προστασία των ελληνικών Γεωγραφικών Ενδείξεων και ιδιαίτερα της «ναυαρχίδας» αυτών, της ΠΟΠ φέτας είναι διαρκής. Η προστασία του ΠΟΠ της φέτας από το 2015 έως σήμερα έχει να επιδείξει την επιτυχή, επωφελή για τη φέτα, συμφωνία με την Ιαπωνία. Πρωτεύουσα είναι η στήριξη του πρωτογενούς τομέα. Όχι μόνο στα λόγια. Στηρίζουμε τον υγιή συνεργατισμό με συγκεκριμένα μέτρα. Έως τις αρχές Οκτωβρίου θα εκδοθεί η πρώτη υπουργική απόφαση για διαρκείς ελέγχους στο γάλα.

Ταύτιση αυτής της γιορτής για τη φέτα με την ίδρυση και λειτουργία Γαλακτοκομικής Σχολής στην Ελασσόνα. Είναι κάτι που έγινε πράξη, αφού υπήρχε θέληση, γνώση, διάθεση για συνεργασία…».

Παρέστησαν οι βουλευτές Χρήστος Κέλλας, Γιώργος Κατσιαντώνης, Κώστας Μπαργιώτας, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ο αντιπεριφερειάρχης Δημ. Παπαδημόπουλος, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Γρηγόρης Παπαχαραλάμπους, περιφερειακοί σύμβουλοι, εκ μέρους του συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδος η αναπλ. διευθύντρια Δασών και Αγροτικών υποθέσεων Ζωή Φτίκα, ο δήμαρχος Δεσκάτης Δημ. Καραστέργιος, αυτοδιοικητικοί, ο γενικός Αστυνομικός διευθυντής Θεσσαλίας Γιάννης Τόλιας, ο διοικητής της Πυροσβεστικής Λάρισας Ζήσης Μπρούζας, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λάρισας Σωτ. Γιαννακόπουλος κ.ά.

ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Γιάννη Μουκίδη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass