Η Νέα Λεύκη τίμησε τους παραγωγούς φιστικιού

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Δημοσίευση: 23 Σεπ 2018 22:14

Με τη φιλοδοξία να γίνει θεσμός πραγματοποιήθηκε προχθές την Παρασκευή η «1η Γιορτή Φιστικιού» στην πλατεία της Νέας Λεύκης.

Τη γιορτή διοργάνωσε η τοπική κοινότητα Νέας Λεύκης και οι τοπικοί παραγωγοί ενώ τελούσε υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχείας Πολιτισμού του Δήμου Κιλελέρ. Η εκδήλωση ξεκίνησε με ομιλία του Γ. Νάνου, καθηγητή εργ. Δενδροκομίας της σχολής Γεωπονικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ο οποίος αναφέρθηκε στην καλλιέργεια του φιστικιού δίνοντας χρήσιμες συμβουλές στους παραγωγούς.

 "Μέσα από τέτοιες πρωτοβουλίες είναι δυνατόν να αναδειχθεί η ποιότητα του προϊόντος, οι ευεργετικές ιδιότητες για τον άνθρωπο και οι πολλαπλές δυνατότητες μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής" τόνισε με επιστολή του ο υφυπ. Αγροτ. Ανάπτυξης Βασ. Κόκκαλης για να προσθέσει πως "για τη διαχείριση του κόστους παραγωγής και την επίτευξη της μέγιστης προστιθέμενης αξίας στο προϊόν σας είναι σκόπιμο να ενδυναμώσετε τη συνεργατική προσπάθεια και να επωφεληθείτε από τις δυνατότητες που προσφέρονται στις Ομάδες και Οργανώσεις Παραγωγών. Μεταξύ αυτών, περιλαμβάνεται και η κυβερνητική πρωτοβουλία για μείωση της φορολογίας στους οργανωμένους σε συλλογικά σχήματα παραγωγούς"…

Από την πλευρά της η πρόεδρος της Νέας Λεύκης Φ. Μαυρίκη στον χαιρετισμό της τόνισε πως "η εκδήλωση εκτός από τον πολιτιστικό της χαρακτήρα έχει ως στόχο να αναδείξει ένα τοπικό, η καλλιέργεια του οποίου εξαπλώνεται με γρήγορους ρυθμούς τα τελευταία χρόνια. Και αυτό γιατί όλοι μας πιστεύουμε ότι πολιτισμός και τοπική παραγωγή προϊόντων είναι δύο έννοιες που πάνε μαζί. Από παλιά οι κοινωνίες της περιοχής μας φρόντιζαν να γιορτάζουν τη συγκομιδή των αγροτικών προϊόντων, να χαίρονται όταν έβλεπαν ότι ο κόπος της χρονιάς δεν πήγε χαμένος".

Επίσης χαιρετισμούς απηύθηναν ο αντιπεριφερειάρχης Γ. Λαδόπουλος και ο δήμαρχος Κιλελέρ Θ. Νασιακόπουλος ενώ παρευρέθηκαν ο πρόεδρος του ΔΣ Αχ. Βαρδακούλης, οι αντιδήμαρχοι Σ. Καλέτσιος, Ι. Πινάκα, Αν. Ρεντζιάς και Αχ. Χατζούλης, οι δημοτικού σύμβουλοι Σ. Σωτηρίου, Τ. Τσινούλης, Χ. Τσιχίτας, Κ. Φιλιππούλης, Κ. Χατζηκωνσταντίνου, Ρ. Κομήτσας, Ι. Ζαχαριάς, Γ. Πασχούδης και Γ. Σκρίμπας, οι πρόεδροι των ΤΚ Αγίου Γεωργίου Γ. Νανούλη, Ελευθερίου Ηλ. Αράπης, Ζαππείου Κ. Γκαραγκούνη-Σωτηροπούλου, Κραννώνα Κ. Τσιαγκλάνης, Νέων Καρυών Γ. Γκαβάνας και τα μέλη των ΤΣ Μύρων και Νέων Καρυών Μ. Ρούλια και Χ. Μουτούδης, η αντιπρόεδρος του Ομίλου Γυναικών Κιλελέρ Β. Χλιάπη και μέλη του ΔΣ, τα μέλη του ΔΣ του ΟΠΑΠ Κιλελέρ Αν. Μπλιάτσιου και Κ. Σακελλαρίου, ο πρόεδρος του Παναγροτικού ΑΟ Γ. Ακριβούλης, ο αντιπρόεδρος του Μυραϊκού ΑΟ Κ. Σολωμός, οι πολιτευτές της ΝΔ Γ. Αδαμούλης και Θ. Κάλλα. Επιστολές έστειλαν οι βουλευτές της ΝΔ Μ. Χαρακόπουλος, Χρ. Κέλλας.

Η γιορτή έκλεισε με γλέντι με παραδοσιακού χορούς από το συγκρότημα «Χαλκοδόνιο» με χορευτές από το Δίλοφο, το Καλό Νερό, τα Μύρα και το Σοφό με χοροδιδάσαλο τον Ν. Αρσενίου. Σημειώνεται πως στους καλεσμένους προσφέρθηκαν εδέσματα με βάση το φιστίκι.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass