«Να δοθεί παράταση για δικαιολογητικά για το αγροτικό τιμολόγιο της ΔΕΗ»

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΕΛΛΑ ΣΕ ΣΤΑΘΑΚΗ, ΑΡΑΧΩΒΙΤΗ

Δημοσίευση: 25 Σεπ 2018 15:34

Παράταση ως το τέλος του έτους για την προσκόμιση των δικαιολογητικών στη ΔΕΗ για το αγροτικό ρεύμα, ζητά ο αν. τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας κ. Χρήστος Κέλλας, με ερώτηση προς τους υπουργούς Περιβάλλοντος και Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Γιώργο Σταθάκη και Σταύρο Αραχωβίτη.

Ακολουθεί αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης:

Σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση 140424/6.3.2017, επανακαθορίστηκε η διαδικασία χορήγησης και διατήρησης του Αγροτικού Τιμολογίου για όλες τις υφιστάμενενες και ηλεκτροδοτούμενες αρδευτικές εκμεταλλεύσεις.

Η ΔΕΗ, μάλιστα, ενημέρωσε τους πελάτες της για τη διαδικασία που οφείλουν να ακολουθήσουν προκειμένου να μην προχωρήσει σε μονομερή καταγγελία των συμβάσεων και τελική διακοπή της ηλεκτροδότησης, με προσκόμιση σειράς δικαιολογητικών, με καταληκτική ημερομηνία την 30ή Σεπτεμβρίου 2018.

Επειδή, σύμφωνα και με σχετική επιστολή του ΓΕΩΤΕΕ - Παράρτημα Κεντρικής Ελλάδος, ο μεγάλος όγκος βεβαιώσεων, που πρέπει να εκδοθούν (προσκόμιση άδειας χρήσης νερού κλπ) σε συνάρτηση με τον μικρό αριθμό των υπαλλήλων – οι οποίοι καταβάλλουν μεγάλες προσπάθειες για την εξυπηρέτηση των πολιτών - στις αντίστοιχες υπηρεσίες (ΔΑΟΚ, ΤΟΕΒ κλπ) καθιστούν αδύνατη την ολοκλήρωση της διαδικασίας μέχρι την καταληκτική ημερομηνία.

Επειδή, οι αγρότες λόγω φόρτου εργασιών δεν είχαν τη δυνατότητα για τη συγκέντρωση των απαιτούμενων δικαιολογητικών, το προηγούμενο διάστημα.

 Επειδή πολλοί νέοι φάκελοι για αίτηση χορήγησης Άδειας Χρήσης Ύδατος, υποβάλλονται αυτή την περίοδο.

Επειδή όλη η διαδικασία είναι ιδιαιτέρως χρονοβόρα και κοστοβόρα (για κάθε ανανέωση ή μεταφορά πομόνας απαιτούνται πάνω από 120 ευρώ), η παράτασή της ως το τέλος του έτους θα λειτουργήσει ευεργετικά για το σύνολο του αγροτικού πληθυσμού, καθώς στο προσεχές διάστημα αναμένεται και η προκαταβολή της Ενιαίας Ενίσχυσης.

Ερωτάσθε κύριοι υπουργοί:

Προτίθεστε να προβείτε στις ανάλογες ενέργειες, ώστε να δοθεί από τη ΔΕΗ παράταση για την υποβολή των απαραίτητων δικαιολογητικών έως τις 31 Δεκεμβρίου 2018, προκειμένου να συνεχιστεί το αγροτικό τιμολόγιο στις αρδευτικές εκμεταλλεύσεις;

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass