Στα σχέδια βελτίωσης και οι Eλληνες κατασκευαστές γεωργικών μηχανημάτων

Δημοσίευση: 25 Σεπ 2018 16:00

Αίσιο τέλος είχε η προσπάθεια του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Κατασκευαστών Γεωργικών Μηχανημάτων Ελλάδας, το οποίο σε συνεργασία με τον αρμόδιο υφυπουργό κ. Βασίλη Κόκκαλη, κατάφερε να τροποποιηθεί η απόφαση 2639/27.3.2018 σχετικά με την ένταξη των ρυμουλκούμενων Γεωργικών Μηχανημάτων σε νέο πλαίσιο.

Η ΕΚΑΓΕΜ σχολιάζοντας την αρχική απόφαση, μιλούσε για σοβαρά προβλήματα, που θα συνεπάγονταν για τον κλάδο ενδεχόμενη απόπειρα εφαρμογής της, αφού δεν έχουν προετοιμαστεί από το Κράτος οι κατάλληλες υποδομές και από την άλλη θα ήταν χρονικά ανέφικτο για τους Κατασκευαστές να απευθυνθούν σε φορείς του εξωτερικού, ιδιαιτέρως εφόσον ακόμη δεν απαιτείται η εφαρμογή του ΚανΕΕ 167/2013 απ’ όλες τις χώρες του εξωτερικού. Σύμφωνα με την ΕΚΑΓΕΜ «τελικά το ΥΠΑΑΤ έκανε δεκτές τις αιτιάσεις της Ένωσης, επιδεικνύοντας πολιτική και κοινωνική ευαισθησία καθώς και διοικητική ευελιξία και κατέληξε στην αποδοχή των ώριμων και τεκμηριωμένων προτάσεων, οι οποίες μετά την αντιμετώπιση ορισμένων τεχνικής φύσεων ζητημάτων συμπεριλαμβάνονται πλέον στις οδηγίες του Υπουργείου, ώστε να καταστεί δυνατή η πώληση αγροτικών μηχανημάτων εγχώριας κατασκευής στους υποψήφιους αγοραστές, δια των Σχεδίων Βελτίωσης. Η ΕΚΑΓΕΜ ευχαριστεί θερμά τον καθ’ ύλην αρμόδιο υφυπουργό κ. Βασίλη Κόκκαλη και τους αποχωρήσαντες υπουργούς κ. Βαγγέλη Αποστόλου και Γιάννη Τσιρώνη, καθώς και τον γραμματέα κ. Χαράλαμπο Κασίμη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass