Ζητά ίση μεταχείριση για τους μισθούς στον ΟΠΕΚΕΠΕ

ΕΡΩΤΗΣΗ ΜΠΑΡΓΙΩΤΑ ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ

Δημοσίευση: 28 Σεπ 2018 15:26

Ερώτηση για τη μισθολογική διαφορά των Γεωπόνων του ΟΠΕΚΕΠΕ κατέθεσε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Κώστας Μπαργιώτας στους υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Οικονομικών.

Όπως αναφέρεται στο κείμενο της ερώτησης «Τον Αύγουστο του 2008 προκηρύχθηκε (υπ’ αρίθμ. 1/239Μ/2008 προκήρυξη του ΟΠΕΚΕΠΕ) η πλήρωση 80 θέσεων αορίστου χρόνου διαφόρων ειδικοτήτων (ΠΕ Γεωπόνων, Κτηνιάτρων, Τοπογράφων-Μηχανικών, Πληροφορικής, υπαλλήλων ΔΕ και ΤΕ). Εκτός από τους Γεωπόνους, που καθυστέρησαν να ανακοινωθούν τα οριστικά αποτελέσματα της προκήρυξης, οι υπάλληλοι των άλλων ειδικοτήτων διορίστηκαν άμεσα. Οι οριστικοί πίνακες κατάταξης των υποψηφίων ΠΕ Γεωπόνων ανακοινώθηκαν τον Μάιο του 2010. Τρία χρόνια από τα οριστικά αποτελέσματα και πέντε από προκήρυξη, ανέλαβαν υπηρεσία τον Ιούνιο 2013 28 γεωπόνοι, εκ των οποίων οι 5 είχαν αναλάβει υπηρεσία με τους προσωρινούς πίνακες κατάταξης.

Σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 6 και 28 του ν. 4024/2011 (ΦΕΚ Α 226/27-10-2011) οι 23 νεοπροσληφθέντες Γεωπόνοι κατατάσσονται σε χαμηλά κλιμάκια με αναγνωρισμένη προϋπηρεσία μόνο έως 7 έτη και ο μισθός τους ανέρχεται σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 161/20-3-2012 απόφαση Δ.Σ. του ΟΠΕΚΕΠΕ οι προσληφθέντες Γεωπόνοι με τα προσωρινά αποτελέσματα έχουν κατοχυρώσει προσωπική διαφορά, όπως και το μόνιμο προσωπικό, σε σχέση με τον μισθό που λάμβαναν πριν την 1-1-2013, σε αντίθεση με τους 23 υπαλλήλους Γεωπόνους που προσελήφθησαν με τους οριστικούς πίνακες κατάταξης.

Οι υπάλληλοι του ΟΠΕΚΕΠΕ (περίπου 600) προσέφυγαν στη δικαιοσύνη για τις περικοπές που υπέστησαν. Εκδόθηκαν δύο αντιφατικές αποφάσεις: οι μισοί περίπου υπάλληλοι κέρδισαν τη δίκη, ενώ οι υπόλοιποι όχι. Η διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ εφάρμοσε την απόφαση σε όλους τους υπαλλήλους, όχι όμως και στους 23 Γεωπόνους. Το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους ζήτησε εξηγήσεις για την απόφαση του ΔΣ και την εφαρμογή του νόμου σε όλους τους υπαλλήλους και ακολούθησε η τροπολογία-προσθήκη, με την οποία εφαρμόζεται νόμιμα πλέον η απόφαση του ΔΣ του ΟΠΕΚΕΠΕ για καταβολή της διαφοράς σε όλους τους υπαλλήλους. Πάλι εξαιρέθηκαν 23 γεωπόνοι. Έτσι, υπάρχει το εξής παράδοξο: στην ίδια Υπηρεσία υπάλληλοι ΠΕ Γεωπόνοι (της ίδιας προκήρυξης) με τα ίδια προσόντα και την ίδια παροχή υπηρεσιών και άσκηση καθηκόντων να έχουν μισθολογική διαφορά άνω των 300 ευρώ καθαρά» καταλήγει ο κ. Μπαργιώτας για να ρωτήσει τους δύο υπουργούς πώς θα αρθεί η αδικία και αν σκοπεύουν να ψηφίσουν τροπολογία για τη νόμιμη καταβολή της διαφοράς σε όλους τους υπαλλήλους του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass