«Να ενταχθεί η Αγναντερή στις μειονεκτικές»

ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΙΛΕΛΕΡ ΠΡΟΣ ΤΟ ΥΠ. ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Δημοσίευση: 03 Οκτ 2018 16:04

Πρόταση, στη διαβούλευση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, για τη δημιουργία του νέου χάρτη των μειονεκτικών περιοχών με φυσικούς περιορισμούς, κατέθεσε ο Δήμος Κιλελέρ, ζητώντας την ένταξη της Τοπικής Κοινότητας Αγναντερής.

Το κείμενο που κατατέθηκε έχει ως εξής: «Σχετικά με το προσχέδιο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων το οποίο αφορά στη νέα οριοθέτηση περιοχών με φυσικούς περιορισμούς, (εκτός των ορεινών) επιθυμούμε να σας γνωστοποιήσουμε ότι σύμφωνα με το προσχέδιο για τον Δήμο Κιλελέρ απεντάσσεται από τις μειονεκτικές περιοχές η Τ.Κ. Αγναντερής. Η μοναδική ημιορεινή κοινότητα του Δήμου μας.

Η κατάργηση της εξισωτικής αποζημίωσης θα ενισχύσει την ήδη φθίνουσα πορεία της τοπικής κοινότητας. Θα δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα για την παραμονή των κατοίκων στην περιοχή αυτή και για τη συνέχιση της άσκησης γεωργικών δραστηριοτήτων. Σας τονίζουμε ότι στην Τ.Κ. Αγναντερής εκτρέφονται σήμερα περίπου 6.500 αιγοπρόβατα και περίπου 650 βοοειδή. Με την κατάργηση της εξισωτικής το κόστος παραγωγής θα εκτιναχθεί καθιστώντας το μέλλον των κτηνοτρόφων μας αβέβαιο.

Είναι προφανές ότι στην κατανομή των βοσκοτόπων η χώρα αντιμετωπίζεται σαν ενιαία περιοχή( τεχνική λύση) και οι βοσκότοποι της Τ.Κ. Αγναντερής δεν θα μπορούν πλέον να διατίθενται για τη λήψη της εξισωτικής αποζημίωσης από αγρότες άλλων περιοχών.

Όπως παρατηρούμε, από το προσχέδιο απεντάσσεται ένα πολύ μεγάλο ποσοστό των ημιορεινών περιοχών της χώρας μας. Ουσιαστικά καταργείται ο χαρακτηρισμός ημιορεινά. Οδηγούμαστε δηλαδή σε μεγαλύτερο μαρασμό της ήδη δοκιμαζόμενης Ελληνικής υπαίθρου.

Ζητούμε από την πολιτεία να προστατεύσει τους κατοίκους της Τ.Κ. Αγναντερής και όλων των αντίστοιχων περιοχών ανά την Ελλάδα».

Επιστολή, με ανάλογο περιεχόμενο, θα κοινοποιηθεί στον υπουργό και στον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass